Dinamo sa pretposlednjeg mesta preti lideru Kabelu

Imamo veliki problem pred utakmicu sa Kabelom jer nećemo moći da računamo na nekoliko igrača, a najveći hendikep biće izostanak kapitena Mlađana Stevanovića, izjavio je Dragan Antić, šef stručnog štaba FK Dinamo Vranje, uoči utakmice sa lifderom na tabeli Prve lige novosadskim Kabelom.

Najteži protivnik i osvajač maksimalnog broja bodova (18) u prvih šest kola Prve lige dočekuje Dinamo u najtežem momentu po vranjski klub.

Vranjanci iz šest utakmica imaju samo jednu pobedu i pet poraza, a na tabeli gore od njih stoji jedino kraljevačka Sloga sa osvojenim jednim bodom u dosadašnjem toku šampionaržta.

- Kapiten Stevanović je povredio koleno, nadamo se da neće odsustvovati duže od dve nedelje, Dimitrov se takođe žali na povredu, imamo od kljuba suspendovanog Davora Nedeljkovića...

Golman Orlić je povredio meniskus, tako da u najhitnijem roku moramo da dovedemo dva golmana, potreban nam je i jedan vezni fudbaler i pojačanje u špicu napada, a nekim fudbalerima ćemo da se zahvalimo.

Tako da, sa onim snagama sa kojima raspolažemo idemo u Novi Sad da se borimo i osvojimo koji bod, a ne da se predamo.

Idemo na favorita, na jednog od najboljih u ligi, ali tvrdim da mi imamo tim koji može da parira svakoj ekipi u ligi.

Sreća prati hrabre, a mi smo najhrabriji - kazao je Antić pred novinarima.

Trener Dinama smatra da njegov tim ima šanse da se "vadi" u ovoj polusezoni i napravi značajan pomak na tabeli.

- U tri utakmice ostali smo pukom nesrećom bez bodova.

Siguran sam da imamo snagu i kvalitet za napredak na tabeli i uveren da će Dinamo napredovati do pozicije koju zaslužuje - kazao je Antić.

Povratnik u tim Dinama, štoper Miloš Zlatković konstatovao je da je težak period zbog povrede iza njega.

Dodao je kako veruje da Dinamo može i do tri boda.

- Mislim da nismo imali sreće u dosadašnjem toku prvenstva i očekujem da to počne da nam se vraća - kazao je Zlatković uoči gostovanja u Novom Sadu.

Odbrambeni fudbaler Dejan Tumbas rekao je da u predstojećem meču svi fudbaleri Dinama moraju da daju svoj maksimum.

- Moramo polako da skupljamo bodove i da damo sve od sebe na predstojećem gostovanju - rekao je Tumbas.

Utakmica 7. kola Prve lige između Kabela i Dinama odigraće se na stadionu kraj Štranda u Novom Sadu u sredu od 16 časova.

OPREZ U KABELU PRED DINAMO

Fudbaleri Kabela pripremaju se za utakmicu sa Dinamom sa velikim oprezom, ali i dozom optimizma. Golman Bojan Brać, prema pisanju novosadskog Dnevnika, izjavio je uoči ove utakmice da njegov tim želi da nastavi pobednički niz.

- Nema govora, apsolutni smo favoriti, što ne znači da ćemo u meč ući pod parolom "lako ćemo". Dobro pamtimo prošlogodišnji poraz u Vranju. Dinamo nam je veliki dužnik što će nam biti dodatni stimulans da im vratimo istom merom. Ne obaziremo se na dešavanja u protivničkom taboru, gledamo u svoje dvorište, da na pravi način prezentujemo kvalitetet, od prvog minuta nametnemo ritam igre, a onda će i golovi doći u pravom trenutku. Očekuje nas neugodan rival, sigurno sa velikim željama da konačno prekinu seriju neuspeha – rekao je Brać.

Najnovije vesti