Dinamo protiv lidera traži šansu za opstanak u ligi

FK Dinamo Vranje dočekaće u sredu lidera na tabeli Prve lige, ekipu Radničkog 1923 iz Kragujevca, u utakmici 26. prvenstvenog kola.

Iz tabora Dinama pred ovaj meč poručuju da nisu uplašeni zbog susreta sa jednom od najboljih ekipa lige, već da im činjenica da dolazi lider predstavlja inspiraciju i motiv više da se Kragujevčanima hrabro suprotstave i osvoje nove bodove.

Pomoćni trener Vranjanaca Nikola Stojanović kazao je u susretu sa novinarima da Dinamo očekuje teška utakmica.

- Šumadinci su u padu forme u odnosu na jesenji deo prvenstva.

Ipak, reč je o veoma jakoj ekipi i mi moramo ući spremni i motivisani da iskoristimo možda taj nedostatak motivacije kod gostiju jer su nam bodovi preko potrebni za pomeranje ka zoni spasa na tabeli.

Kragujevčani imaju nekoliko vrsnih igrača kao što su Stevan Kovačević, koji je alfa i omega tima, Tomić, Mirić, Nikodijević...

Tabela vara, smatram da naši momci imaju kvalitet i da mogu da pariraju čak i prvoplasiranom na tabeli- rekao je Stojanović.

U Dinamu ne mogu da računaju na Jezdovića koji je povređen i nalazi se na terapijama, dok je Davor Nedeljković u trenažnom procesu i vraća se u konkurenciju za prvi tim posle suspenzije zbog crvenog kartona.

Half Dinama Božidar Veškovac rekao je da ekipa "više ne sme da gubi bodove u Vranju".

- Od prvog minuta krenućemo jako i agresivno na tri boda, siguran sam da imamo kvalitet da pobedimo ovu utakmicu - rekao je Veškovac.

Vezni igrač Dinama Dajlan Baždarević rekao je da će biti teško doći do trijumfa.

- Daćemo sve od sebe da pobedimo i osvojimo tri boda koji bi nam bili veoma značajni - rekao je Baždarević.

Dinamo je u prošlom 25. kolu uzeo bod u Jagodini (bilo je 1:1), dok je Radnički u derbiju kola kao domaćin odigrao nerešeno (0:0) sa drugoplasiranim novosadskim Kabelom.

Utakmica Dinamo - Radnički 1923 odigraće se u sredu 7. aprila na Stadionu Jumko od 16 časova bez prisustva publike.

Najnovije vesti