Vranjancima bod nade: Jagodina - Dinamo 1:1 VIDEO

Fudbaleri FK Dinamo Vranje uspeli su da ostanu neporaženi i donesu bod sa gostovanja u Jagodini, u utakmici 25. kola Prve lige Srbije koja je na jagodinskom Gradskom stadionu završena rezultatom 1:1 (1:0).

Domaćine je u vođstvo doveo Vladimir Ilić u 36. minutu susreta, da bi bod Vranjancima doneo Dajlan Baždarević golom u 74. minutu.

Dinamo je pose ovog kola petnaesti na tabeli sa 26 bodova i samo ga šest bodova deli od zone spasa.

Da bi obezbedili opstanak Vranjanci moraju biti najmanje deseti na tabeli Prve lige.

Borac iz Čačka i kruševački Trajal (utakmica manje) nalaze se na deobi devetog i desetog mesta sa po 32 boda.

Vranjanci u nameri da ostanu u ligi imaju relativno težak zadatak.

Naime, već u sledećem kolu čeka ih najveće iskušenje do kraja prvenstva - u Vranje dolazi lider na tabeli, kragujevački Radnički 1923, koji ima sedam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Kabela i već je viđen u Super ligi.

Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još devet kola.

Posle susreta sa Kragujevčanima, Dinamo će gostovati trenutno jedanaestoplasiranom Železničaru u Pančevu, potom dočekuje OFK Žarkovo, pa ide Dubočici.

U 30. kolu Dinamo će dočekati Borac iz Čačka, potom gostuje Slogi u Kraljevu, pa dočekuje Zemun.

U poslednja dva kola Vranjanci će najpre gostovati Radničkom u Sremskoj Mitrovici i u poslednjem kolu dočekati Loznicu.

Osim Radničkog 1923, Loznice i OFK Žarkova Dinamo će preostale utakmice igrati sa klubovima koji se bore za opstanak u ligi.

OSMORKA ISPADA IZ LIGE

Klub koji osvoji prvo mesto u prvenstvu Prve lige Srbije u sezoni 2020/2021. ostvariće direktan plasman u Super ligu. Takav plasman očekuje i drugoplasirani tim. Oni će postati članovi Super lige pod uslovom da od nadležnih organa FSS dobiju licencu za takmičenje u najelitnijem rangu. Na kraju takmičarske sezone 8 klubova koji su ostvarili plasman od jedanaestog do osamnaestog mesta preći će u republičke lige (Srpska liga - grupe Istok, Zapad, Beograd i Vojvodina) i postati članovi određene grupe po osnovu regiona čiji su ti klubovi članovi po teritorijalnom principu.

Najnovije vesti