Dinamo Jug brusi formu pred nastavak Zone Jug, stigla značajna pojačanja

Dinamo Jug iz Vranja, jesenji prvak fudbalske Zone Jug, odigrao je tokom pripremnog perioda tri kontrolne utakmice i zabeležio dve pobede i poraz.

Hanska Morava, ekipa iz istog ranga takmičenja, savladana je sa 2:0, a Žitorađa, koja igra u Srpskoj ligi Istok (rangu iznad) u gostima sa 1:2.

Jedini poraz (2:0) vranjski tim doživeo je na gostovanju srpskoligašu Timočaninu, koji takođe nastupa u Srpskoj ligi Istok.

Vranjanci su tokom zimske pauze sačuvali kompletan stručni štab koji je vodio ekipu tokom jesenjeg dela šampionata, sa trenerom Goranom Đorđevićem na čelu.

Konkurencija u timu znatno je pojačana u pauzi između dve polusezone.

Došli su fudbaleri Milan Tasić, Vasilije Spasić, Jugoslav Mitrović, Bogdan Stojković (svi iz srpskoligaša Pčinje), iz Timočanina konkurenciju su pojačali su Vukašin Ilić i Aleksandar Milenković, Vladimir Nedeljković došao je iz Loznice, Dragan Cakić iz Dubočice, Petar Mladenović iz banjskog Mineralca i Filip Petrović iz surduličkog superligaša Radnika.

Svi igrači koji su stigli u Dinamo Jug su Vranjanci i svi su došli iz timova koji igraju u višem rangu takmičenja, tako da se očekuje da budu značajna pojačanja u borbi za plasman u Srpsku ligu Istok.

Vranjance su napustili Danilo Stanojković i Nikola Spasić (otišli u srpskoligaša Žitorađu), dok su konkurenciju u Mineralcu iz Vranjske Banje pojačali Stevica Dinov, Anton Tomić i Dušan Stanković.

Do nastavka šampionata u Zoni Jug predstoje još tri kontrolne utakmice.

Sa Nebeskim anđelima (timom Vojske Srbije koji takođe igra u Zoni Jug) sastaće se u subotu 17. februara od 14.30 na Stadionu Jumko u Vranju.

Na istom stadionu u sredu 21. februara (14.30 h) Vranjanci će dočekati srpskoligaša Jagodinu.

U nedelju 25. februara gostovaće Moravi u Vladičinom Hanu od 14.30 sati.

Prvenstvo u Zoni Jug nastaviće se 3. marta.

Dinamo Jug će prvu utakmicu odigrati kao gost sa jedanaestolasiranim timom na tabeli Gracko iz Starog Gracka sa Kosmeta, koji kao domaćin svoje prvenstvene utakmice igra u Kuršumliji.

Retrospektiva jeseni

Jesenji deo šampionata Dinamo Jug iz Vranja okončao je kao lider na tabeli Zone Jug sa 38 bodova. Drugi je OFK Topličanin iz Prokuplja sa 36, treće Jedinstvo iz Bošnjaca sa 35. Četvrto je Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja sa 33, dok petoplasirana hanska Morava ima 31. Od timova iz Vranja i okruga, Banjski Mineralac je jesenji deo šampionata završio kao šesti na tabeli sa 28 bodova, dok su Nebeski anđeli deseti sa 25. Ova liga, sa 18 timova "najglomaznija" u sistemu takmičenja srpskog fudbala, doživeće reorganizaciju po okončanju sezone. Iz nje će ispasti čak osam klubova.

Najnovije vesti