Dimitrijević: Za dve godine NU duplirao vlastite prihode VIDEO

Direktorka Narodnog univerziteta u Vranju Gordana Dimitrijević izjavila je u utorak da je ova javna ustanova u periodu 2016-2018. godina ostvarila veliki uspeh na planu finansijskog poslovanja duplirajući vlastite prihode.

- Do 2016. godine najčešće bi ustanova završavala poslovnu godinu sa oko 4 miliona dinara na računu.

Na kraju 2018. mi smo ušli u sistem PDV-a jer smo tu godinu premašili 8 miliona.

Godina 2019. je posebna, jer po prvi put iz gradskog budžeta dobijamo novac samo za isplatu zarada, ne i za naše aktivnosti.

Iako je to od ove godine tako, mi ćemo i 2019. godinu završiti sa pozitivnim poslovanjem - naglasila je Dimitrijevićeva.

Osim što se protekle tri godine mogu sagledati kroz finansijsko poslovanje, rad ove ustanove sistematično je moguće ceniti i kroz unapređenje procesa obrazovanja, te napretka u realizaciji programa kulture, naglasila je direktorka.

Ona je podsetila da je ustanova u 2019. godini sertifikovala sistema menadžmenta kvaliteta ISO 9001:2015.

- Da nismo unapredili sistem obrazovanja, ne bismo unapredili ni finansijsko stanje.

Za razliku od, recimo, 2016. godine kada smo imali izdata 134 sertifikata za zanatska zanimanja, u 2018. imali smo 297.

Do sredine novembra ove godine već imamo 305, a biće ih još jer su još uvek u toku obuke - rekla je direktorka NU i naglasila da je na polju kulture naprevljen veliki napredak u kvantitetu, sadržaju i kvalitetu programa.

Ona je podsetila da je NU kompletno renovirao i potpuno uredio enterijer Galerije Narodnog univerziteta u Vranju i pripremio projektno-tehničku dokumentaciju sa građevinskom dozvolom za rekonstrukciju i sanaciju zgrade Narodnog univerziteta.

Gordana Dimitrijević postavljena je za direktorku JU Narodni univerzitet u Vranju u septembru 2016. godine.

Najnovije vesti