Digitalizovan pristup investicionim lokacijama u Vranju

Od petka 29. novembra na GIS platformi Grada Vranja jednostavno se i lako može pristupiti investicionim lokacijama u okviru Slobodne zone Vranje, odnosno privredno-radne zone Bunuševac, Bunuševac 2 i Bunuševac 4.

Kako je saopšteno preko zuvaničnog gradskog sajta, Geografski informacioni sistem (GIS) omogućiće investitorima odabir pametnog ulaganja kroz prezentaciju postojećih kapaciteta, dostupnih podataka i upoznavanje poslovnih procesa grada Vranja.

- Kao rezultat rada na projektu "Unapređenje poslovne klime u Srbiji", uz podršku RGZ-a, iste lokacije dostupne su i na Digitalnoj platformi Geosrbija, u okviru sloja "Investment Locations" - rekla je za zvaničan gradski sajt Ana Đerić iz Službe za informaciono-komunikacione tehnologije Gradske uprave.

U narednom periodu očekuje se unapređenje GIS platforme.

Poboljšanje njene funkcionalnosti odnosiće se "na fazno uvođenje novih mapa i publikovanje kvalitetnih i ažuriranih podataka, jer se na takav način pokazuju vidljivi rezultati u kratkom roku".

Sertifikat za unapređenje geografskih informacionih sistema (GIS) uručen je gradu Vranju na svečanosti u Nišu prošle sedmice.

U ime lokalne samouprave sertifikat je iz ruku Sema Fabricija, šefa Delegacije EU u Srbiji, primio Predrag Branković, šef Službe za informacione tehnologije i komunikacije Gradske uprave Vranja.

Najnovije vesti