Dezinfekcija javnih površina u Vranju VIDEO

Iz Javnog preduzeća Vodovod u subotu je saopšteno da je aktiviran još jedan "atomizer" za raspršivanje natrijum hipohlorita radi dezinfekcije ulica i drugih javnih prostora u Vranju u vreme pandemije koronavirusa.

- U saradnji sa Vinarijom "Aleksić" Vodovod je, uz stručni nadzor Zavoda za javno zdravlje, počeo upotrebu drugog uređaja te vrste koji radi na principu raspršivanja aero soli i natrijum hiperhlorita, s ciljem dezinfekcije javnih površina i prevencije širenja koronavirusa.

Veliku zahvalnost dugujemo Vinariji "Aleksić" iz koje je omogućeno stavljanje u upotrebu ove mehanizacije u službi građana Vranja - navode iz JP Vodovod.

Dodaje se da se ovakav metod dezinfekcije, osim u Vranju, primenjuje u Beogradu, Kikindi, Kruševcu, Novom Sadu i drugim gradovima širom Srbije.

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) i Javno preduzeće Vodovod aktivirali su već petak jedan rasprašivač aero soli i dezinfekcionih sredstava na bazi hlora kojim se dezinfikuju javni prostori na području grada.

Radnici JP Vodovod u petak su dezinfikovali Kasarnu 1.300 kaplara, naselje Bunuševac, krug vranjske bolnice i delove grada ispod autobuske stanice.

U subotu od 17 časova dezinfikovani su kasarna Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog, naselje Raška i ulice u širem centru Vranja.

Najnovije vesti