Devetoro učenika iz Vranja plasirali se na državno prvenstvo u džudou

Sa Regionalnog školskog prvenstva za učenike osnovnih i srednjih škola u džudou, održanog u Nišu, iz Vranja se postignutim rezulatatima na prvenstvo države, koje će se održati u maju, plasiralo 9 učenika koji će braniti boje našeg grada i odmeriti snage sa učenicima osnovnih i srednjih škola iz regiona Vojvodine i Beograda.

Iz OŠ J. J. Zmaj u kategoriji do 46 kg prvo mesto je zauzeo Nikola Ivanović, drugo mesto za devojčice do 38 kg Iva Ivanović.

Iz OŠ Dositej Obradović u kategoriji dečaka do 42 kg Petar Stojanović zauzeo je drugo mesto, do 60 kg Vukašin Stojanović takođe drugo, kao i David Đorđević iz OŠ Vuk Karadžić.

Iz OŠ Radoje Domanović, konkurencija devojčica do 40 kg, Minja Stanojković bila je treća, dok je njen brat Vukan Stanojković zauzeo drugo mesto, a u kategoriji +73 kilograma drugo mesto zauzeo je Mateja Milković.

U kategoriji devojčica do 52 kilograma treće mesto zauzela je Irena Stojanović, učenica Ekonomsko-trgovinske škole.

- I pored duže takmičarske pauze članovi Džudo kluba Vranje pokazali su veliko zalaganje i želju, kao i odličnu tehničku i fizičku pripremljenost.

Mesta za napredovanje uvek ima, radi se o mladim dečacima i devojčicama za koje pravi takmičarski dani tek dolaze.

Na narednim treninzima radiće se na unapređenju tehničko taktičkih elemenata u nadi da će učenici vranjskih osnovnih i srednjih škola okititi jednom od medalja na državnom prvenstvu Srbije - rekao je za Vranje News trener mladih džudista Milan Marković.

Realizaciju prvenstva održanog u Nišu svake godine na sebe preuzima Džudo savez centralne Srbije.

Uz pomoć Džudo kluba Vranje, grada Vranja, Saveza za školski sport i direktora osnovnih i srednjih škola omogućeno je učenicima iz Vranja da učestvuju na ovom takmičenju.

Postignuti rezultati i težina takmičenja su u rangu regionalnih džudo takmičenja, što govore i brojke, odnosno učešće 500 takmičara – učenika iz centralne Srbije.

Najnovije vesti