Desnica: Iza širenja panike stoje službe okolnih zemalja

Iz Srpske desnice saopšteno je da ova partija od kako je uvedeno vanredno stanje upozorava na zloupotrebe društvenih mreža", te da je "zahtevala od nadležnih državnih institucija, ne samo da reaguju privođenjem, već da po hitnom postupku procesuiraju ljude u skladu sa zakonom i da isti budu kažnjeni, ukoliko postoje osnovni dokazi za krivicu".

Saopštenje prenosimo u celosti.

- Internet je preplavljen raznim „dobronamernim“ upozorenjima koja u široj javnosti izazivaju paniku i strah, te imamo dužnost da ukažemo da su osobe koje distribuiraju te iste poruke po društvenim mrežama samo marionete u rukama stranih službi koje plasiraju taj materijal sa jedinim ciljem – destabilizacija Republike Srbije.

Nalazimo se u vremenu kada ne sme da postoji podela na vlast i opoziciju, u vremenu kada se naša država bori da sačuva ljudske živote i kada se od naroda traži samo da se poštuju propisana pravila.

Kome je u interesu ovakav scenario?

Naravno, svim okolnim zemljama koje i inače koriste sva raspoloživa sredstva da smišljenim aktivnostima, koja se najlakše prenose „od usta do usta“ („tetkina ujna zna ženu čoveka koji radi u ministarstvu, i on joj je u poverenju rekao").

Srpska desnica odgovorno tvrdi da iza poruka koje svakodnevno pokušavaju da uliju strah našim građanima stoje hrvatska, bošnjačka, šiptarska i crnogorska obaveštajna služba.

Obaveštajne službe svih država koje su stvorene na srpskoj krvi, prolivenoj u ratovima.

I zato molimo naš narod da ne naseda na provokacije.

Pozivamo naš narod na sabornost i jedinstvo, apelujemo da ostavimo po strani naše partijske knjižice i uverenja.

Danas smo potrebni Srbiji, da pokažemo odgovorno ponašanje prema životima koji su dragoceni.

Ukoliko ne pokažemo zrelost koju trenutno više od 80 odsto stanovništva ima, neće nam biti potrebni ni ratovi, ni smrtonosni virusi ako dozvolimo da nam medijskim manipulacijama zatruje zdravu pamet.

Mi drugu državu osim Srbije nemamo i za nju se moramo boriti.

Pokažimo svima koji se trenutno finansiraju iz istog budžeta kao i naši „susedi“ da ćemo disciplinovano pobediti.

Ne zbog vlasti, ne zbog opozicije, već zbog nas samih i naših porodica - piše u saopštenju Srpske desnice.

Najnovije vesti