Deset meseci bez uzroka smrti novorođenčeta na vranjskoj Ginekologiji

Uzrok smrti novorođenčeta bračnog para Saše i Jelene Ivanović još uvek je nepoznat, potvrđeno je portalu Vanje News u Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) u Vranju.

- Po predmetu KTN.br. 86/18, po krivičnoj prijavi Saše Ivanovića protiv NN izvršioca krivičnog dela "teška dela protiv zdravlja ljudi" (član 259, stav 4, u vezi sa stavom 251, stav 3, u vezi sa stavom 1) u toku je postupak dokaznih radnji.

Više puta smo urgirali za dostavljanje nalaza i mišljenja kod Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, radi utvrđivanja uzroka smrti novorođenčeta, u pogledu adekvatnosti primenjenih medicinskih mera pri porođaju Jelene Đorđević - navode iz OJT, što znači da odgovora na ovo pitanje i dalje nema.

Podsećanja radi, supružnici Saša i Jelena Ivanović, koji su u martu 2018. godine ostali bez bebe prilikom Jeleninog porođaja, za smrt su okrivili lekare Ginekološko-akušerskog odeljenja vranjskog Zdravstvenog centra.

Oni su tvrdili da porođaj nije obavljen na vreme i da je to uzrok smrti, jer su svi rezultati na prijemu majke bili dobri.

Odmah posle ovog slučaja iz menadžmenta ZC Vranje najavljeno je da će zdravstvena inspekcija iz Niša ispitati ceo slučaj, kroz vanredan stručni nadzor.

Tada je najavljen i vanredan eksterni stručni nadzor komisije sastavljene od eksperata Ministarstva zdravlja, te većih kliničkih centara.

Nije poznato da je iko od lekara sa Odeljenje ginekologije disciplinski ili na bilo koji drugi način kažnjen zbog ovog slučaja.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...