Dejan Manić ponovo izabran za potpredsednika Jedinstvene Srbije

Dejan Manić, predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije (JS) u Vranju, ponovo je izabran za potpredsednika stranke na petoj Izbornoj skupštini JS, koja je održana u subotu u prepunoj MTS dvorani u Beogradu.

Manić je u subotu izabran i u Izvršni odbor stranke.

U radu izborne skupštine učestvovalo je oko 190 delegata iz Vranja, kao i predsednici odbora JS-a u opštinama Pčinjskog okruga iz Trgovišta, Vranjske Banje, Bujanovca i Preševa.

Za potpredsednike stranke su osim Manića izabrani Ratko Stevanović, Rade Basta, Marija Jevđić, Vojislav Vujić, Života Starčević, Nenad Filipović, Đorđe Kosanić, Dejan Pisarević, Marija Jovanović, Dejan Ignjatović i Stevo Grkinić.

Vranjanci i još oko 1.600 delegata izabrali su ponovo i na ovoj skupštini Dragana Markovića Palmu za novog - starog predsednika Jedinstvene Srbije.

"Za našu stranku najvažnije je da ima kontinuitet u programu i radu od njenog osnivanja.

Mi smo državotvorna stranka, što smo pokazali i obilaskom dvanaest država gde smo proširili međunarodnu saradnju, a sa velikim Egiptom smo prijateljski saradnju prebacili na ekonomsku.

Borimo se za decentralizaciju Srbije, što je u dobroj meri i postignuto zahvaljujući i SNS-u, predsedniku Vučiću i našoj koaliciji SPS - Jedinstvena Srbija - Zeleni Srbije.

Fabrike se otvaraju u celoj Srbiji i Srbija danas ima najmanju nezaposlenost u istoriji", rekao je između ostalog Marković na izbornoj skupštini.

On je podstio da je koalicija SPS - Jedinstvena Srbija - Zeleni Srbije osvojila 100.000 glasova više na poslednjim parlamentarnim izborima u odnosu na prethodne.

"Kosovo i Metohija je naš život.

Mi treba da se ponašamo kao Jevreji, a to je da je ono što je naše - to je svetinja", kazao je Palma.

Dodao je da će se JS zalagati da pored subvencija za poljoprivrednike država obezbedi kredite u naturi poljoprivrednim proizvođačima.

Vranjanci u Glavnom odboru

Članovi Glavnog odbora JS iz Vranja ubuduće će biti Dejan Manić, Dejan Stojanović, Katarina Milovanović, Goran Stojković, Omer Tahiri, Ivana Kažić, Miloš Stamenković, Sunčica Aleksić, Petar Petrović i Igor Popović. Iz Vranjske Banje je to Marjan Tasić, iz Preševa Boban Anđelković, iz Trgovišta Aleksandar Stošić i iz Bujanovca Aleksandra Stojanović.

Izbornoj skupštini JS prisustvovali su predsednik SPS-a Ivica Dačić, potpredsednik SNS-a Miloš Vučević, te ministri Branko Ružić, Đorđe Milićević, Novica Tončev, Rade Basta, ambasadori Rusije, Egipta, Palestine, Alžira, Libije, politički savetnik ambasade Kine, kao i predstavnika delegacije Evropske unije u Srbiji.

Profil

Dejan Manić rođen je 1973. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Vranju, Ekonomski fakultet u Prištini, a master studije ekonomije u Beogradu. Počeo u Delta Fungiju, pa u Delta Agraru, a onda kao član G17 plus postao prvi direktor tek osnovanog Skijališta, sada je funkcioner u Turističkoj organizaciji Vranje. Odbornik je u Skupštini grada Vranja u drugom sazivu. Bio je kandidat za poslanika. Predsednik je Gradskog odbora JS Vranje. Oženjen je, ima ćerku.

Najnovije vesti