DEFINITIVNO: Janjić izvršni u Parking servisu, Antić u Novom domu

Dragan Janjić biće novi izvršni direktor u JP Parking servis, dok će Borivoje Antić dobiti istu funkciju u Novom domu, potvrdio je u izjavi za Vranje News lider vranjskog SPS-a Zoran Antić.

- To je već precizno dogovoreno u pregovorima sa SNS-om, tako da izmena u pogledu kadrovskog odabira neće biti – kaže Antić za naš portal.

Dragan Janjić je ranije bio visoki lokalni funkcioner URS-a, te rukovodilac u javnim preduzećima Skijalište (direktor) i Slobodna zona (rukovodilac marketinga).

Borivoje Antić je nekadašnji pomoćnik gradonačelnika ispred Jedinstvene Srbije (JS), suvlasnik restorana „Dvor“ i eks predsednik FK Dinamo.

Obojica su se na poslednjim lokalnim izborima nalazili na listi grupe građana „Jedinstveni za Vranje“, koja je ušla u predizbornu koaliciju sa socijalistima.

Očekuje se da ih generalni direktori ova dva javna preduzeća imenuju na te funkcije.

- Mi smo u razgovoru sa SNS jasno postavili okvire dogovora rada i naznačili da želimo da predložimo ljude koji će, na mestima za koja su predloženi, obavljati posao korektno, savesno, u skladu sa zakonom i biti dostupni građanima ovog grada za rešavanje problema i odgovore na sva važna pitanja - konstatuje Antić.

Na poslednjem otvorenom danu za medije, lider SPS-a Antić rekao je da je koalicioni sporazum sa vranjskim SNS-om ispoštovan procentualno preko osamdeset odsto.

- Mi i SNS nismo napravili koaliciju na osnovu procentualne podele funkcija, već oni imaju apsolutnu većinu u vlasti i tek onda kada se oslobodi pozicija mi možemo da imenujemo ljude.

Generalno, naš odnos, kada je reč o koalicionim dogovorima, je u uzlaznoj putanji – navodi Antić.

SPS je od momenta sklapanja koalicionog sporazuma sa SNS-om iz svojih redova delegirao zamenika načelnika Gradske uprave Tanju Spasić, te tri gradska većnika, za privredu Nebojšu Zupančića, za manjine Dejana Ivanovića i za ekologiju Žikicu Antanasijevića.

Za direktore Sportske hale i Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite izabrani su Boban Mladenović i Ivana Tasić.

Socijalistkinja Tatjana Cvetković postala je v.d. direktora JP Zavod za urbanizam, umesto Miodraga Protića (SNS), dok je Srđan Dekić došao na čelo Fonda PIO (republička funkcija) umesto naprednjaka Nenada Antića, koji je još ranije postao zamenik gradonačelnika.

Najnovije vesti