Dečji dani: Jačanje samopoštovanja kod dece (FOTO, VIDEO)

Predškolska ustanova Naše dete "otvorena je i spremna da jača dečje samopoštovanje, kroz građenje odnosa na relaciji dete-dete i dete-odrasli", rekla je na otvaranju manifestacije Dečji dani u Vranju direktorka Vesna Terzić.

- To pokazujemo i preko teme izložbe koja nosi naziv “Mi gradimo odnose u vršnjačkoj zajednici i lokalnoj sredini“ - dodala je Terzićeva.

Manifestacija je otvorena izložbom likovnih radova i fotografija dece i vaspitača Predškolske ustanove na gradskom šetalištu.

Terzićeva je na otvaranju dodala da predškolska ustanova "na ovaj način priprema dete za realan život u zajednici".

- Deca imaju priliku da istražuju, sarađuju, dogovaraju se, i na taj način stvaraju prilike za sticanje iskustva i znanja.

Svoj identitet, kulturu i integritet pretočila su u crteže, a istraživanja u lokalnoj zajednici zabeležena su fotografijama koje čine drugi deo izložbe – istakla je Terzić.

Ona je dodala da treći deo izložbe čine radovi medicinskih sestara i vaspitača, prezentovanih na stručnim konferencijama u zemlji i inostranstvu.

Na izložbi su izložene i autorske knjige vaspitača objavljene proteklih godina.

- Deca na ovaj način sa svojim vaspitačima promivišu sebe, ustanovu i vaspitno-obrazovni rad u ustanovi - zaključila je Terzić.

Profesorka Milena Stojanović otvorila je izložbu rečima da je “likovno vaspitanje dece od najranijeg uzrasta, zahtevan zadatak za vaspitače”.

- Zbog toga je važno na pravi način motivisati decu, omogućiti im podsticajnu atmosferu i njihova maštovitost će vas nadahnuti.

Sve što poželi da nacrta, oblikuje, naslika, izvaja, dete može ako je podržano, zadovoljno, radosno.

Likovne aktivnosti organizovane kao zajedničko druženje dece i roditelja su plodonosne, te kroz kreativnu igru učimo sa decom i od dece.

Zato, družite se i igrajte, crtajte sa svojom decom, jer su oni vaši najveći učitelji – rekla je Stojanovićeva.

Obeležavanje manifestacije Dečji dani nastaviće se u utorak 12. juna u 19 časova na platou ispred Galerije Narodnog muzeja, defileom i nastupom budućih prvaka.

U sredu 13. juna u 11 časova u Domu vojske biće održana priredba ”Oda radosti”, u kojoj će nastupati deca iz vrtića "Dečja radost" i "Pčelica".

Najnovije vesti