Dečja likovna kolonija od 17. do 19. maja

Javna ustanova Narodni univerzitet (NU) u Vranju organizovaće od 17. do 19. maja manifestaciju Dečja likovna kolonija, s ciljem podsticanja đačke kreativnosti, ali i podizanja kulturnog i obrazovnog nivoa školske populacije kroz likovno obrazovanje.

Kako je saopšteno ove godine će u rad ove kolonije biti uključeni talentovani učenici osnovnih škola Pčinjskog okruga.

Dečja likovna kolonija biće organizovana u navedenom terminu u dvorištu JU Narodni univerzitet i u Gradskom parku, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika rad će se odvijati u porostorijama Likovne radionice NU.

- Planirano je da i ove godine budemo deo gradske manifestacije posvećene deci, koja se godinama realizuje u saradnji sa predškolskom ustanovom Naše dete i Turističkom organizacijom Vranje.

Prema programu rada u ponedeljak 17. maja naši gosti biće učenici osnovnih škola iz Vladičinog Hana, u utorak 18. maja učenici iz Bujanovca i u sredu 19. maja učenici iz Surdulice.

Tokom trajanja Kolonije učesnici će raditi i družiti se sa polaznicima Likovne radionice JU Narodni univerzitet, uz stručnu podršku Vesne Marinković Stanković, akademskog slikara i voditelja Radionice - navodi se u saopštenju Narodnog univerziteta.

Otvaranje Kolonije planirano je za ponedeljak 17. maja u 11.30 časova.

Prva Dečja likovna kolonija u Vranju održana je 2019. godine.

Najnovije vesti