Izložba Dečje likovne kolonije: Ekspresija iskrenih osećanja FOTO/VIDEO

Izložba Dečje likovne kolonije 2019, koja je održana u organizaciji JU Naordni univerzitet (NU) Vranje, otvorena je u Maloj galeriji NU.

Direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević podsetila je na otvaranju da je reč o prvoj Dečjoj likovnoj koloniji i da je veoma srećna što je ova ustanova uspela da ustanovi jednu novu manifestaciju.

- Nadam se da je ovo samo prva u nizu manifestacija i da je ovo početak tradicije koja će se nastavljati iz godine u godinu.

Cilj kolonije je bio da omogući talentovanoj deci da slikanjem izraze svoju kreativnost, da uživaju u opuštenoj stvaralačkoj atmosferi, da na pravi način iskažu misli i osećanja i na platno prenesu bogatstvo svoje mašte i svog unutrašnjeg sveta - rekla je Dimitrijevićeva.

Vesna Marinković Stanković, voditeljica Likovne radionice NU, je ta koja je uspela da motiviše decu Likovne kolonije da stvaraju i budu kreativni.

- Impresionirana sam, ne samo radovima već i atmosferom i energijom.

Na koloniji je nastao veliki broj dela, nisu sva ovde izložena jer smo gledali da napravimo jedan kontinuitet pa smo odabrali radove rađene akrilom.

Posebno nam je drago zbog atmosfere koja je vladala na Dečjoj likovnoj koloniji, zbog dece iz Boljevca, naših gostiju koji su bili oduševljeni boravkom i radom na ovoj koloniji - rekla je Marinković Stanković.

Podsećanja radi, prva Dečja likovna kolonija u organizaciji NU održana je sredinom maja ove godine, uz učešće 18 učenika, od toga šestoro iz Boljevca.

Slikali su u Likovnoj radionici, u sedištu NU, ali i u gradskom parku u Vranju.

Učestvovali su likovnim performansom u dečjoj manifestaciji "Vreme radosti".

Otvaranju izlože prisustvovala je većina mladih autora.

UČESNICI

Učesnici Dečje likovne kolonije 2019. u Vranju bili su Emilija Kerić, Filip Bolašević, Milica Kraunović, Stefan Stevanović, Danilo Milosavljević i Violeta Lukić, svi iz Boljevca. Iz Vranja su učestvovali Sandra Mitić, Isidora Antonijević, Anđela Milosavljević, Milica Pešić, Anđela Stojković, Anđela Ranković, Mila Popović, Bratislav Ilić, Kristina Milenković, Branislav Ilić, Irina Irić i Nikola Stojmenović.

Najnovije vesti