Danski Kentaur započinje proizvodnju u Vranju

Vodeći danski proizvođač profesionalne garderobe za uslužne i zdravstvene delatnosti "Kentaur" otvariće u četvrtak u Vranju svoj prvi proizvodni pogon u Srbiji, saopštila je Ambasada Danske u Beogradu.

Kako prenosi Tanjug, ovaj pogon, u koji je uloženo više od milion evra, na početku će zaposliti 150 ljudi, a u planu je zapošljavanje barem još 200 radnika do kraja iduće godine, piše u saopštenju ambasade.

Ove investicione i proizvodne aktivnosti sprovode se u sklopu plana kompanije da locira proizvodnju što bliže ključnim tržištima poput Nemačke, Švajcarske, i skandinavskih zemalja.

- Na ovaj način kompanija može brže i preciznije odgovoriti zahtevima kupaca u pogledu količina, boja i veličina odeće u svetlu sve dinamičnijih zahteva klijenata- kaže se u saopštenju.

Specifičnost "Kentaura" se sastoji, objašnjavaju, i u tome što su "lestvica kvaliteta i dizajna podignuta poprilično visoko".

Svi repromaterijali su poreklom iz Nemačke, Italije ili Engleske dok su za dizajn zaduženi vodeći danski i japanski kreatori.

Ovakav pristup je kompaniju učinio, kažu, prepoznatljivom među profesionalcima, a danas su i glavni sponzori kuvarske reprezentacije Danske.

Celokupna proizvodnja kompanije je izvozno orijentisana, a Vranje, kao grad sa jakom tekstilnom tradicijom i radnim navikama se, kako navode, uspešno uklopilo u model kompanije "Kentaur".

RADNE UNIFORME

Danska kompanija bavi se izradom radnih uniforma za ugostiteljstvo, zdravstvo i prehrambenu industriju i to od tekstila vrhunskog kvaliteta, prema nacrtu japanskih dizajnera.

Ovim projektom, kažu u Ambasadi, dodatno je pojačano prisustvo danskih firmi na jugu Srbije.

Kompanije iz Danske zapošljavaju više od 500 ljudi u ovom regionu, a prema svim procenama, navode, do kraja sledeće godine taj broj će se duplirati.

- Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške i podsticaja Vlade Srbije, ali i lokalnih samouprava koje su prepoznale i podržale aktivnosti kompanija iz Danske - navodi se u saopštenju.

Danska se, ocenjuju, pokazala kao odličan partner za saradnju, budući da su preko 90 odsto investicija iz ove male skandinavske zemlje u celosti izvozno orijentisaneproizvodne i uslužne kompanije.

Predstavnici danske kompanije Kentaur AS obelodanili su u novembru 2018. da su kupili imovinu firme u stečaju "TD Ljubisavljević" Vranje, u Ulici Bunuševačka b.b. u Slobodnoj industrijskoj zoni i da, nakon privođenja zemljišta nameni, planiraju realizaciju proizvodne "braunfild" investicije i zaposlenje najmanje 300 radnika.

Komentari

Jedna od retkih prijatnih informacija za Grad Vranje.Treba nastaviti sa novim zdravim firmama.Vreme socijalistickih DINOSAURUSA U VRANJU JE PROSLO.SAMO PRAZNE BUDZETE dabi odrzali socijalni mir a platice nikakve a nekima je i tamo SUPER....

Najnovije vesti