Dani Vranja od subote: Nastupiće Princ, Neverne Bebe, ali i Breskvica, Dejan Matić

Devetnaesti Dani Vranja biće održani od subote 26. do srede 30. avgusta.

Prvog dana, u subotu, 26. avgusta, u Gradskom parku biće otvoreni Sajam knjiga, Etno bazar i Letnji atelje JU Narodni univerzitet, kao i izložba slika grupe vranjskih autora.

Istog dana od 17 sati u sali OKCE planirana je multimedijalna radionica Kancelarije za mlade, a pola sata kasnije defile ansambala, učesnika Međunarodne smotre folklora i svečani prijem u Gradskoj kući.

Program će se nastaviti u Gradskom parku gde će od 19 sati biti održana Međunarodna smotra folklora, a nakon toga i nastup italijanskog ansambla Moresca nuova.

U nedelju 27. avgusta, program će početi Planinarskim vranjskim maratonom od Barelića do Lepčinca.

U Gradskom parku od 17 sati predviđeno je otvaranje izložbe Poznati Vranjanci, a potom od 18 časova i prezentacija monografije Ukusi juga, kao i prezentacija gastronomije vranjskog kraja.

Iste večeri na centralnoj bini, na prostoru gradskog parkinga u centru Vranja, koncert će održati Stefan Zdravković – Princ od Vranje, a nakon njega nastupiće i lokalni bend Jolly Jumper.

Trećeg dana manifestacije 28. avgusta, u Gradskom parku od 10 do 12 sati, predviđena je radionica Škole animiranog filma, a u popodnevnim satima i izložba proizvođača vina, meda i rakije, kao starih zanata.

Na centralnoj bini od 20 sati nastupiće duvački orkestri, a potom će od 22 časa svoj nastup pred Vranjancima imati Breskvica.

Četvrtog dana manifestacije, uz već ustaljene sadržaje u Gradskom parku od 10 do 12 sati biće održana radionica Kulturno obrazovnog centra, dok je od 10 sati na Sportskom centru planiran Otvoreni turnir u tenisu.

Popodne od 16 do 20 sati predviđena je izložba oldtajmera i bajkera, tokom koje će posetioce zabavljati lokalni bend Vrač.

Istog dana od 19 sati u gradskom parku biće priređeno književno veče, a od 21 sat na centralnoj bini i koncert Dejana Matića, nakon kojeg će publiku zabavljati di džejevi.

Poslednjeg dana manifestacije od 17 sati u pešačkoj zoni planirani su Javni čas zdravlja, a potom i nastup plesnog kluba Ilusion dance.

Od 19 sati u Gradskom parku predviđeno je još jedno književno druženje, a sat kasnije i performans Dolazak Mitketa i Koštane, koji će biti uvertira za nadmetanje u humorističkom pripovedanju pod nazivom U Vranje nema laganje.

Manifestacija se završava iste večeri koncertom grupe Neverne bebe, na centralnoj bini na gradskom parkingu i nastupom di džejeva.

Sve vreme trajanja manifestacije Gradski park će biti mesto gde će osim Sajma knjiga, Etno bazara i Letnjeg ateljea biti sadržaji za zabavu najmlađih Vranjanaca, u vidu dvorca na naduvavanje i animatora.

Organizator manifestacije Dani Vranja 2023 je Turistička organizacija, a pokrovitelj Grad Vranje.

Kompletan program i satnicu pogledajte u nastavku.

Najnovije vesti