Danci bi da zaposle tri stotine Vranjanaca

Predstavnici danske kompanije "Kentaur AS" obelodanili su u ponedeljak da su kupili imovinu firme u stečaju "TD Ljubisavljević" Vranje, u Ulici Bunuševačka b.b. u Slobodnoj industrijskoj zoni i da, nakon privođenja zemljišta nameni, planiraju realizaciju proizvodne investicije i zaposlenje najmanje 300 radnika.

Prema rečima investitora, "Kentaur AS", koji se bavi prizvodnjom tekstilne robe, dobio je i podršku Vlade Srbije, kroz program podrške novim investicijama.

Ovim povodom, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sastao se u Beogradu sa izvršnim direktorima ove kompanije Mette Gordon Vallentin i Allan Voldby Høgfeldt, kao i njihovim saradnicima koji rade na projektu radi usaglašavanja daljih koraka sa čelnicima Vranja.

Cilj je, kako se navodi, potencijalna kupovina dodatnog zemljišta, administrativne procedure za privođenje nameni kupljenog objekta, podrške za trening program zapošljavanja novih radnika i proširenje rada režima Slobodne zone.

Sastanak je završen dogovorom za dalju intenzivnu saradnju, u obostranom interesu.

RADNE UNIFORME

Danska kompanija bavi se izradom radnih uniforma za ugostiteljstvo, zdravstvo i prehrambenu industriju i to od tekstila vrhunskog kvaliteta, prema nacrtu japanskih dizajnera.

Najnovije vesti