Danas: Najam stana u Vranju od 100 do 350 evra mesečno

Uzimajući u obzir uzorak od 21 oglasa sa sajtova za iznajmljivanje stanova, cene kirije u Vranju kreće se od 100 evra za manje stanove i garsonjere do 350 za one sa više od 100 kvadratnih metara i veći broj soba, piše portal Danasa.

Popularno je i dnevno rentiranje stanova, takozvani "stan na dan", a za to treba izdvojiti 20 do 25 evra.

Za stanove u centru grada ne mora se potrošiti bogatstvo; ima slučajeva da zakupci za uži centar traže 110 evra, naravno da ima i skupljih stanova u gradskom jezgru (150 ili 160 evra), baš kao što se i na periferiji stanovi mogu rentirati za stotinak evra.

Stanovi su samo u nekoliko slučajeva reklamirani nenamešteni, inače su u potpunosti opremljeni pokućstvom – pa i mikrotalasnim pećnicama, klima-uređajima i sl.

Vlasnici navode da su stanovi "u uobičajenom stanju", ali ima i onih koji su "luksuzni".

Takvi su, na primer, oni sa dve spavaće sobe, više od 100 kvadratnih metara, a čija cena mesečnog izdavanja nije niža od 250 evra.

"Režija" iznosi od 2.000 do 3.000 dinara na mesečnom nivou, tako piše u manjem broju stambenih oglasa koji sadrže i ovaj podatak.

Najskuplji stan za najam, od dvadeset jednog koliko je obuhvatilo istraživanje, mesečno košta 350 evra.

Troškovi su 3.000 dinara.

Ima 90 kvadrata, troiposoban je, namešten i ima centralno grejanje, dva parking mesta, kupatilo, toalet i četiri terase, ali se nalazi na periferiji grada.

Najnovije vesti