Dan Pedagoškog fakulteta: Predstoji inoviranje nastavnog procesa FOTO

Nadamo se da ćemo narednu godišnjicu i jubilej 30 godina postojanja - obeležiti kadrovski ojačani, programski prošireni i sa mnogo studenata, rekla je u četvrtak dekanica Dragana Stanojević, na Svečanoj akademiji povodom 29 godina rada Pedagoškog fakulteta u Vranju.

"Negujući tradiciju obrazovanja učitelja i vaspitača, a od nedavno i profesora tehnike i informatike, Pedagoški fakultet u Vranju nastavlja svoj rad uz inoviranje nastavnog procesa.

Otvorili smo Montesori učionicu na koju smo jako ponosni, jer smo jedan od par fakulteta u Srbiji koji poseduje vežbaonicu takve vrste pod svojim krovom.

Zadovoljni smo rezultatima koji su postignuti, bolji su od naših očekivanja, ali to i dalje nije onaj nivo koji bismo mi želeli, te ćemo se potruditi da u narednom periodu još intenzivnije doprinosimo razvoju fakulteta", kazala je na akademiji Stanojević.

Pored brojnih aktivnosti, naučnih skupova, akcija i radionica, fakultet je održao saradnju sa brojnim fakultetima u zemlji i inostranstvu i uspostavio i nove.

"U prethodnom periodu je fakultet uspešno akreditovan kao ustanova, takođe smo uspešno akreditovali naše tradicionalne studijske programe, učitelj i vaspitač na oba studijska nivoa, u završnoj je fazi akreditacija studijskog smera master profesor tehnike i informatike, a pripremamo se da širimo lepezu obrazovnih profila koje nudimo kako bismo izašli u susret tržištu rada i ponudili više mogućnosti mladima u našem okrugu i šire.

Pripremamo akreditaciju master studijskog programa menadžment u obrazovanju, zatim za obrazovanje vaspitača u Negotinu i nekoliko kratkih programa u oblasti društveno humanističkih nauka", dodala je Stanojević.

Na Svečanoj akademiji je učestvovao Hor Daskal, sastavljen od studenata Pedagoškog fakulteta, učenici petog razreda OŠ Ratko Vukićević i četvrtog razreda muzičke škole iz Niša.

Pored muzičkog dela programa izvedena je predstava koju su, povodom 95 godina od smrti Borisava Stankovića, pripremili nastavnici i studenti Fakulteta.

Ove godine Fakultet je organizovao konkurs za učenike srednjih škola iz oblasti srpskog jezika i književnosti, informatike i likovne kulture.

Odziv bio izuzetno veliki jer je stiglo preko šezdeset radova u sve tri kategorije, te članovi žirija nisu imali lak zadatak da odaberu pobednike.

Zahvaljujući Unikredit banci obezbeđene su nagrade u vidu poklon kartica u iznosima od 10.000 dinara za prvo, 5.000 za drugo i 3.000 dinara za treće mesto u svakoj od tri kategorije.

Pored nagrada učenicima srednjih škola, ovom prigodom uručena su prigodna priznanja najboljim studentima kao i zahvalnice studentima koji su učestvovali u proteklim aktivnostima na otvaranju Montesori kabineta.

Na svečanoj akademiji najavljeno je da će naredni Dan Fakulteta biti jubilarni, trideseti i da će cela godina biti u znaku ove značajne godišnjice.

Komentari

Dajte da razjasnimo već jednom.Taj smer za profesora tehnike i informatike na Učiteljskom je smer za buduće profesore opštetehničkog obrazovanja. Tu nema veze sa IT i profesorom informatike ..budućim..ne zavaravajte buduće studente... Na PMF u BG,Nišu, Kragujevcu gde god na nekom PMF u , je obrazovni profil dipl.informatičar i to sa masterom...ovo kod nas na Učiteljskom je prof.OTO a ...ko moj Bora Čukče iz Dositej ili pokojni Cecko iz Dositej...Bora nam je pričao usput šta je komp .i delove istog ali nije predavao informatiku.jer nije bio prof.informatike nego OTO..

Najnovije vesti