Dan oslobođenja: Ovo su dobitnici gradskih priznanja FOTO/VIDEO

Sloboda je bila zavetna misao naših predaka, koji su se časno borili za svoju zemlju i nisu odustali dok je nisu osvojili 31. januar 1878. godine, ovo je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji našeg grada, rekao je Slobodan Milenković predsednik Privremenog organa Grada Vranja na svečanoj akademiji u sredu na obeležavanju Dana grada i 146. godišnjice od oslobođenja Vranja od Turaka.

"To je bilo epohalno za Vranje, za konačno oslobođenje od viševekovnog turskog zuluma,

Vranje danas slavi slobodu, najuzvišeniji ideal svakog vremena, svakog naroda i svakog društva", rekao je Milenković.

Specijalno javno priznanje "31. januar" za izuzetne dugogodišnje rezultate i dostignuća u oblasti naučnog stvaralaštva, dodeljeno je Čedomiru Miniću iz Vranja, učitelju u penziji, piscu, uredniku, osnivaču Muzeja učiteljstva u Vranju.

Priznanje je u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara.

Javno priznanje u vidu diplome dodeljeno je Fondaciji Novak Đoković zbog izuzetnih rezultata u razvoju i unapređenju predškolskog vaspitanja i obrazovanja, inkluzije i osavremenjivanju vaspitno-obrazovne prakse, DHC Inženjeringu iz Beograda u oblasti privrede i privatnog preduzetništva za izradu i uspešnu realizaciju razvojnih projekata

Priznanje "31. januar" dodeljeno je i Privrednom društvu za proizvodnju nameštaja i promet roba na veliko i malo Dodić d.o.o. Stropsko Vranje u oblasti privrede i privatnog preduzetništva za permanentan natprosečan trend rasta proizvodnje i usluga, uvođenje novih tehnologija i modernizacije procesa proizvodnje.

Javno priznanje "31. januar", u vidu diplome i novčanog iznosa od 50.000 dinara, dodeljno je i Miodragu Đorđeviću iz Vranja, nastavniku fizike u penziji i starešini Odreda izviđača Sima Pogačarević iz Vranja, za izuzetne rezultate u ostvarivanju vaspitnog i obrazovnog rada, Draganu Kostiću, dugogodišnjem radniku Simpa AD Vranje, poslovođi hotela Simpo na Pržaru za ostvarene rezultate i Miletu Kostiću, jednom od osnivača Udruženja književnika Vranja.

U umetničkom delu programa nastupili su umetnički ansambl Ministarstva odbrane Stanislav Binički, saradnici ovog ansambla Marijana Radosavljević, Biljana Vasiljević Mitrović i Dragan Milovanović i vokalni solista iz Vranja Đorđe Popović Popa.

Najnovije vesti