Dan oslobođenja: Gradonačelnik sa predstavnicima SUBNOR-a

Danas je veliki dan za građane Vranja, ovo je prilika da se podsetimo naše prošlosti i slavnih predaka, zahvaljujući kojima mi danas živimo u slobodi, poručio je na prijemu za predstavnike SUBNOR-a u sredu gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Na tradicionalnom prijemu povodom obeležavanja 7. septembra, Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, gradonačelnik je potencirao da je zajednički zadatak "intenziviranje međusobne saradnje, u smislu realizacije zajedničkih projekata koji imaju za cilj negovanje patriotizma i čuvanja istorije".

"Posebna pažnja mora biti usmerena na upoznavanje omladine sa svim detaljima naše prošlosti, jer mladi ljudi moraju znati sve o našim slavnim precima i njihovoj borbi za slobodu i otadžbinu, što je veoma važno u vremenu u kojem živimo", rekao je Milenković.

General u penziji Zoran Lubura, predsednik SUBNOR-a Vranje, naglasio je da je saradnja udruženja i lokalne samouprave "izuzetna".

"Zahvaljujući podršci grada, SUBNOR Vranje ostvaruje odlične rezultate i jedno je od najuspešnijih udruženja na nivou Srbije.

Otvoreni smo za svaki vid saradnje i u narednom periodu planiramo zajedničke projekte koji su veoma važni za očuvanje istorije Vranja i okoline", naglasio je Lubura tokom prijema.

Najnovije vesti