Dan grada: Plakete pojedincima i kolektivima koji su gasili požar u Asambairu

Prijem za građane, predstavnike javnih preduzeća, vojske, komunalne policije, sektora za vanredne situacije i privatnih preduzeća koji su se samoinicijativno uključili u gašenje požara, koji je 2. avgusta prošle godine zahvatio deo naselja Gornji Asambair, priređen je u ponedeljak povodom obeležavanja 31. januara – Dana grada Vranja.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković podsetio je da je vatrena stihija, koja je krenula sa neradovačkog puta, pretila da zahvati ne samo otpad koji je bio u neposrednoj blizini, već i porodične kuće".

"Jedan porodični objekat je i bio zahvaćen vatrom, ali vašom hrabrošću, odlučnošću i nesebičnošću uspeli smo da vatrenu stihiju stavimo pod kontrolu i da požar lokalizujemo.

Vi ste rizikovali svoje živote, nekima je zbog gušenja i opekotina ukazana i medicinska pomoć, ali ste pokazali koliko ste nesebični i koliko volite svoj grad.

Pokazali ste koliko je naš narod u takvim situacijama solidaran, kao i da je reagovanje u vanrednim situacijama ozbiljna stvar, te da i u narednom periodu moramo da ulažemo u sektor za vanredne situacije", rekao je Milenković.

On je izrazio zadovoljstvo što će ove godine biti završen Regionalni centar za vanredne situacije, sa vrhunskim uslovima za rad i obučavanje.

Pohvalio je pojedince, Simpo i Jumko koji su ustupili svoje cisterne, ali i Gradsku upravu i službe koje su učestvovale u gašenju požara koji je pretio da ugrozi Vranje i ostavi nesagledive posledice.

Gradonačelnik Milenković uručio je svima priznanja i na taj način im se u svoje, ime grada i građana ovog dela Vranja zahvalio na hrabrosti i požrtvovanju koje su iskazali tom prilikom i sprečili širenje požara.

Najnovije vesti