Dan državnosti u Vranju: Proslava slobode i srpske države FOTO/VIDEO

Svetkovanjem današnjeg dana slavimo dve svete vrednosti za koje su se naši preci izborili - slobodu i srpsku državu, izjavio je u subotu predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković na svečanosti obeležavanja 15. februara, Dana državnosti Republike Srbije i 216. godišnjice od Prvog srpskog ustanka, koja je održana ispred bareljefa Voždu Karađorđu u centru grada.

- Sretenje je temelj svih svetlih vrednosti za koje su se naši preci borili i izborili.

Dva velika događaja, dva ustanka, pre dva veka, zapalila su plamen koji je bio toliko veliki i moćan da osvetli put Srbima i drugim porobljenim narodima u okruženju - naglasio je Tričković.

On je dodao da "moramo pokazati maksimalnu odgovornost, preduzimljivost, toleranciju i razumevanje, za sve naše različitosti".

- I da se saglasimo makar u jednom - da je naša dužnost prema precima i potomcima zaveštanje na bolju budućnost, budućnost u miru i napretku - istakao je Tričković.

Program obeležavanja Dana državnosti otpočeo je himnom "Bože pravde" u izvođenju hora Muzičke škole Stevan Mokranjac.

Hor je tokom svečanosti otpevao još nekoliko srpskih pesama.

Vence i cveće kraj bareljefa Voždu Karažorđu u centru Vranja položili su gradonačelnik Slobodan Milenković sa saradnicima, komandant 4. brigade Kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa sa saradnicima, javni i politički funkcioneri, predstavnici udruženja i institucija.

Snimak cele svečanosti možete pogledati u nastavku.

Najnovije vesti