Dan Četvrte brigade: Briga za porodice poginulih prioritet FOTO/VIDEO

Danas oživljavamo uspomenu i odajemo počast hrabrim borcima i junacima, učesnicima svih ratova i borbenih dejstava za oslobođenje Vranja, za oslobođenje Srbije, izjavio je u petak komandant 4. brigade Kopnene vojske Srbije brigadni general Slobodan Stopa.

On je, govoreći na vojnoj svečanosti povodom Dana brigade i Svetog Atanasija Velikog, krsne slave brigade, kazao da "svi pripadnici zajedno treba da brinu o porodicama poginulih i umrlih pripadnika, naročito onih iz perioda borbenih dejstava 1999. godine".

- Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama i voljom, kako to uvek činimo, uspeti u tome - rekao je Stopa.

On je naznačio da je Dan grada "izuzetno važan istorijski događaj, kako za Vranjance, tako i za Vojsku Srbije".

- On je od značaja za nacionalnu i vojnu istoriju, jer je to bio praznik i čuvenog Prvog pešadijskog puka, u to vreme smeštenog u kasarni u Vranju koja i danas nosi njegovo ime - naglasio je brigadni general Stopa, obraćajući se prisutnima i kasarni "Prvi pešadijski puk", nazvanom po velikom knjazu Miloš i poznatom po tome što je učestvovao u pet ratova.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković naglasio je da je "uvek velika čast i zadovoljstvo biti sa pripadnicima 4. brigade Kopnene vojske".

- Vaša stručnost i požrtvovanost na pomoć u izgradnji puteva, u zaštiti zdravlja stanovništva i održavanjem kulturnog života grada dodatno je učvrstilo partnerski odnos sa lokalnom zajednicom.

Vaš samopregor u svakodnevnom radu, čini vas najjačim osloncem našeg društva, a na tom putu vi ste sebe, svoje živote stavili na stub bezbednosti i odbrane naše države i naših života.

Odgovornim izvršavanjem svih zadataka, uz brojne bezbednosne i političke izazove na Balkanu, vojska Srbije dokazala se kao garant mira i stabilnosti u regionu - rekao je Milenković.

Slavu 4. brigade Kopnene vojske čestitao je i načelnik štraba Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika i poželeo njenim pripadnicima "da i ubuduće budu stožer bezbednosti i sigurnosti".

Na kraju svečanosti uručena su priznanja i nagrade zaslužnim civilima i vojnicima za realizaciju vojnih zadataka.

Na kraju svečanosti - poslastica.

Svečani defile pripadnika 4. brigade Kopnene Vojske usledio je kao jedan od tradicionalno najzanimljivijih delova ove vojne svečanosti.

Najnovije vesti