Dalji pad broja novozaraženih na dnevnom nivou u Vranju

Trideset jednog novozaraženog koronavirusom, 6 manje nego prethodnog dana (kada ih je bilo 37) imalo je Vranje u poslednja 24 sata, saopšteno je u subotu ujutro iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prekjuče je Vranje imalo takođe 43 novozaražena.

Prema najnovijim statističkim pokazateljima, u Pčinjskom okrugu (Vranje, Vranjska Banja i još šest opština) za dan je na COVID-19 testirano 360 osoba (dan ranije 351) i rezultati su pokazali da je 51 inficirana koronavirusom (dan pre 52).

To daje procenat zaražavanja od 14,2 - 0,6 odsto manji nego prethodnog dana kada je iznosio 14,8.

Posle Vranja najveći broj novozaraženih u poslednja 24 sata imalli su Surdulica i Bosilegrad - po 6 (Surdulica dan ranije 7, a Bosilegrad 4).

Slede Trgovište sa 4, te Vladičin Han i Bujanovac sa po 2 novozaražena.

U Preševu, opštini koja je u vrhu po procentu vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika u Srbiji, nisu registrovani novi slučajevi zaražavanja u poslednja 24 sata.

Dvoje novozaražene dece

U poslednja 24 sata bilo je dvoje dece sa pozitivnim testom na koronavirus među 24 kojima je rađen antigenski test u Dečjoj COVID ambulanti. Jedno dete je mlađe od 7 godina, a drugo je školskog uzrasta (između 7 i 19 godina). U Vranju je dan pre takođe bilo dvoje novozaražene dece, pokazuje statistika ZC Vranje.

Najnovije vesti