Da li je bilo incidenta kod Sabornog hrama u Vranju

Dnevni list Danas piše da je dopisniku ovog lista u vranjskoj policiji rečeno da je kod Sabornog hrama Svete Trojice u Vranju, u utorak oko podneva, zatečen muškarac koji je, navodno, pokušao da zalepi plakate na crkvi sa negativnim konotacijama na račun vladike vranjskog Pahomija.

Na plakatima je navodno pisalo - Pahomije uplati mi osiguranje za 11 godina i zaradu.

Danas piše da se ta osoba, navodno, sa episkopom nalazi u nekoj vrsti spora, u vezi sa, navodno, neisplaćenim novcem za rad u eparhiji.

Neimenovani policijski izvori su za Danas demantovali da je došlo do fizičkog obračuna između osobe koja je lepila plakate i sveštenika koji ga je prethodno upozorio da to ne čini.

Pominjane su verbalne pretnje i navodno zamahivanje makazama, koje je ta osoba, pretpostavlja se, koristila prilikom lepljenja plakata.

Neki mediji preneli su eprhijske izvore koji su pak tvrdili da je došlo do pretnji i verbalnog napada na sveštenika.

Međutim, te informacije zvanično nisu potvrđene.

U medijima je objavljena i informacija da je tom prilikom, navodno, intervenisao policajac u civilu koji nije iz Vranja i koji se tu zatekao slučajno.

Eparhija Vranjska se do momenta objavljivanja ove informacije nije javno oglašavala u vezi sa ovim događajem.

O njemu treba da se izjasni Osnovno tužilaštvo koje je, govori se, policiji naložilo da prikupi izjave očevidaca, javlja dopisnik Danasa.

Najnovije vesti