Dačić na konvenciji u Vranju: Glasajte za sebe FOTO/VIDEO

Nacionalni državni interesi su za nas broj jedan na listi prioriteta - nema priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne države, nema ulaska Kosova u UN, nastavićemo politiku povlačenja priznanja, nastavićemo podršku Republici Srpskoj, nema ulaska u NATO, nema narušavanja odnosa sa našim tradicionalnim prijateljima Rusijom i Kinom, jer su nam oni važna podrška za odbranu Kosova i Metohije, rekao je Ivica Dačić u četvrtak u Vranju.

On je, govoreći na konvenciji liste Ivica Dačić premijer Srbije u Sportskoj hali u Vranju dodao da je politika socijalista nepromenljiva - socijalizam i patriotizam, a da je glavna politička poruka sa ovog skupa - pobeda na izborima u nedelju 17. decembra.

Govoreći o situaciji na lokalu i jugu Srbije, kazao je da je "sve što je urađeno u Vranju od 1945. godine - urađeno u socijalističko vreme".

"Ovde su udarali Turci, Bugari, Nemci, nisi daleko ni albanski separatisti.

Ovaj kraj Srbije - Pčinjski, Jablanički, Nišavski, Toplički, Pirotski okrug - delovi su Srbije koji su najviše dali u ratovima za odbranu Srbije.

Zato Srbija mora da se oduži jugu države.

Ovo je brana daljim atacima na teritorijalni integritet i suverenitet Srbije", kazao je Dačić.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma konstatovao je da u Jagodini već radi jedna nemačka fanrika, da će 20. decembra biti položen kamen temeljac za izgradnju proizvodne hale nemačko-švajcarskog investitora, a da trećeg investitora iz Nemačke neće dovesti u Jagodinu, već u Vranje.

"Vranje je srce i duša Srbije kada je u pitanju pesma, truba i muzika.

Prosto mi je u vezi s tim neverovatno da nemate Dom kulture.

Prvo na čemu će insistirati odbornici JS i SPS je da se u sedam, osam najvećih sela naprave domovi kulture, da mladi na selu drže tradiciju čuvenog srpskog kola.

Je l' ukinut pauk u Vranju?

Neće biti ni pauka, a ukinućemo i komunalnu policiju.

Nećemo više Vranjance da kažnjavamo, već da ih nagrađujemo novim radnim mestima", rekao je Palma u Vranju.

Lider vranjskih socijalista Zoran Antić istakao je da socijalisti, zajedno sa svojim koalicionim partnerom JS, žele da na predstojećim izborima ponove rezultate iz 2012. godine.

"I da Ivica Dačić bude premijer Srbije, a Dragan Marković Palma ministar u Vladi.

Pokazali smo u najtežim vremenima da smo izdržljivi.

Upravo ovde iz Vranja šaljemo jednu od poslednjih poruka čitavoj Srbiji - izađite na izbore 17. decembra, glasajte ne po tome da prodate čast i dostojanstvo, već da uz pomoć časti i dostojanstva pomognete najboljima da pobede", potencirao je Antić.

Dejan Manić, potpredsednik Jedinstvene Srbije i lider vranjskog odbora JS, naglasio je da je ubeđen da je koaliciona lista Ivica Dačić premijer Srbije "pobednička".

"Imamo lidere stranaka koji su dosadašnjim delima i političkim biografijama dokazali da su iz naroda i za narod, da je sve što rade u interesu naroda, a ne lične koristi", naglasio je Manić.

Posle Vranja završne konvencije pred početak izborne tišine lista Ivica Dačić premijer Srbije održala je u Vladičinom Hanu i Surdulici.

Najnovije vesti