Dačić i Palma u Vranju: Pomoći ćemo da se jug Srbije industrijski razvije FOTO/VIDEO

Za mene je Vranje oduvek bilo sinonim za veliki industrijski centar i bio sam posebno tužan kada smo posle 2000. godine, umesto da doživimo industrijski procvat, imali zatvaranje fabrika, otpuštanje radnika, a to Vranje i Srbija nisu zaslužili jer imaju veliki industrijski potencijal, rekao je u subotu u Vranju predsednik SPS-a i kandidat za premijera Srbije Ivica Dačić.

On je, govoreći na predizbornoj konvenciji u Vranju, na koju je stigao zajedno sa Draganom Markovićem Palmom, dugogodišnjim koalicionim partnerom socijalista i liderom Jedinstvene Srbije (JS), potencirao da obojica žele da ulože "maksimalan napor da se upravo Vranje i jug Srbije industrijski razviju".

Dačić je podsetio da je devedesetih godina prošlog veka svoju političku karijeru upravo počeo sa juga države i da je 1992. godine izabran za narodnog predstavnika - poslanika južnjaka u tadašnjoj Skupštini Jugoslavije, sa Dragomirom Tomićem iz Simpa.

Podsetio je i da je SPS "oduvek bio sinonim za političku stabilnost, sigurnost, državotvornost, državni kontinuitet, tradiciju i trajanje".

Ja sam ponosan što sam na čelu ove partije i koalicije, jer među nama nikada nije bilo izdajnika srpskog naroda", kazao je Dačić.

On se osvrnuo i na neke težišne tačke programa koalicije okupljene oko SPS-a, a one se pre svega tiču socijalnih pitanja, najstarijih sugrađana, žena, obrazovanja...

"Neki govore da ćemo da dobijemo samo 15 procenata glasova, a ja vam tvrdim da ćemo dobiti mnogo više", rekao je na početku svog obraćanja Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije.

On je dodao da su aduti SPS, JS i njihovih predizbornih partnera iskustvo, doslednost u politici, činjenica da su, kako je kazao, "obični ljudi, kao i svi prisutni na konvenciji".

"Naša koalicija u prethodnom mandatu, od para koje su nam sledovale kao parlamentarnoj političkoj stranci, vodila je 1.070 Vranjanaca na more u Paraliju besplatno", kazao je Palma.

Marković je u Vranju obećao da će koalicija u kojoj su SPS i JS tražiti da poljoprivredna proizvodnja i, kako je kazao, 'gospodin poljoprivredni proizvođač', budu neke od ključnih tačaka na kojima će se kreirati državna politika.

"Mladi će, takođe, biti naš prioritet", potencirao je Palma u Vranju.

Šef vranjskih socijalista Zoran Antić podsetio je da je pre desetak godina, upravo iz Sportske hale u Vranju, sa predsednikom GrO JS Dejanom Manićem "krenuo u političku borbu".

"Jer smo samo nas nekoliko verovali da možemo da pobedimo.

Šestog maja 2012. se upravo to i desilo, kada je naša jedinstvena lista imala skoro 3.000 glasova više u odnosu ostale liste", rekao je Antić.

Dejan Manić, potpredsednik JS i lider vranjskog odnbora ove stranke kazao je da je Vranje grad sa dušom, istorijom i tradicijom.

"Mi smo grad koji poštuje vrednosti pravoslavne, ali i drugih vera, grad koji ima svoj dijalekat na koji smo ponosni.

Vranje je nekada bio industrijski grad sa hiljadama radnika.

Potom je došla epoha nakaradne privatizacijom tokom koje su naši roditelji i prijatelji ostali bez posla.

Zar trebamo glasati sa te koji su privatizacijom uništili naš grad?

Naravno da ne, hajde da te koji su naš grad i Srbiju uništili pošaljemo u političku istoriju.

Samo naša koalicija može doneti boljitak ovom društvu.

Imamo Dragana Markovića Palmu i Ivicu Dačića, lidere koji su iz naroda i koji su za narod i to je garant uspeha", kazao je Manić.

Potpredsednik vranjskog SPS-a i poslanički kandidat Srđan Dekić podsetio je da vranjski odbor "traje 32 godine, kao jedan od najjačih stranačkih odbora u Srbiji".

Na konvenciji u Vranju predstavljeni su poslanički kandidati ove koalicije iz Pčinjskog okruga.

Sedmoro ih je iz SPS-a, a dvoje iz Jedinstvene Srbije.

To su iz Novica Tončev (SPS) iz Surdulice, Vranjanci Dejan Manić (JS), Srđan Dekić (SPS), Sunčica Aleksić (JS), Stefan Stanković (SPS), socijalistkinje Slavica Stanojević i Slađana Dimčić, te iz Vladičinog Hana Petar Stošić (SPS) i Preševljanin Predrag Stošić (SPS).

Konvenciji su prisustvovali funkcioneri SPS-a Branko Ružić i Žarko Obradović, poslanički kandidati Andrija Savić, Zoltan Dani i poslanički kandidati Zelenih Srbije koji su u predizbornoj koaliciji sa ove dve partije.

Najnovije vesti