Crno na belo i GPV: Institucije u Vranju, šta je to

Iz Koalicija Crno na belo - Građanski pokret Vranje upozoreno je u četvrtak da su "državne institucije u Vranju, sa par časnih izuzetaka, dotakle dno svrstavajući se uz aktuelnu vlast, umesto da svojim zakonskim delovanjem procesuiraju govoto sve vodeće funkcionere vladajuće SNS-a".

"Iz Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Vranju javno tvrde da se ne bave korupcijom, pa tek sada možemo razumeti zašto su inicirali hapšenje nekadašnjeg direktora Alfa Plama Velina Ilića, čoveka koji je stvorio ovu modernu fabriku, a to su uradili po nalogu aktuelne vlasti kako bi promenili svojinske odnose u ovom preduzeću", navodi se u saopštenju.

Iz koalicije smatraju da je VJT u Vranju "zrelo za ukidanje i privremene mere".

"Poručujemo da će nakon promene vlasti, koja je neminovna, uslediti procesuiranje onih koji sede u tužilaštvima i bave se bizarnim delima građana, a ne kriminalom i korupcijom koja je ušla u sve pore ovog grada", dodaje se u tekstu.

U saopštenju se osvrću i na postupanje Policijske uprave u Vranju.

"PU Vranje privodi nezadovoljne Vranjance koji protestuju, a uoči subote 4. decembra pravi spiskove potencijalnih demonstranata koji nameravaju da blokiraju puteve i saobraćajnice.

Zato pozivamo sve Vranjance da izađu na miran protest i iskažu svoje nezadovoljstvo stanjem u zemlji, a posebno na jugu Srbije koji je baš zbog ovakve kriminalne politike aktuelnih vlasti izložen demografskom pražnjenju", zaključuje se u zajedničkom saopštenju CNB i GPV.

Najnovije vesti