CNB i GPV: S kojom namerom naprednjaci diskutuju o izboru sudija

Iz koalicije Crno na belo - Građanski pokret Vranje iznete su u najnovijem saopštenju za medije optužbe na račun vranjskog odbora SNS-a da "naprednjaci urušavaju institucije u Vranju mešanjem u njihov rad i pritiscima da se ne procesuiraju afere i kriminalne postupke njihovih ljudi".

"Koalicija CNB - GPV najoštrije osuđuje tvrdnje iz Saveta za pravna pitanja Gradskog odbora SNS-a u Vranju koji je na svojoj poslednjoj sednici pre par dana diskutovao o izboru dvojice sudija Višeg suda u Vranju.

Vranjski naprednjaci su ovim nedopustivim i nelegalnim činom hteli da utiču na izbor sudija Višeg suda i time ovu instituciju stave pod svoju kontrolu.

Ovo je presedan u lokalnoj političkoj praksi i ujedno atak na pravnu državu koji šalje poruku svim građanima da vladajući SNS ima moć da utiče i na izbor sudija Višeg suda i da eksponiranjem svoje svemoći izazove strah kod ljudi i time ih demotiviše da aktivno učestvuju u borbi protiv aktuelnog režima", navode iz ove koalicije.

CNB i GPV pozivaju građane Vranja "da bojkotuju rad državnih institucija u gradu koje pod pritiskom aktuelne vlasti dovode u pitanje i regularnost izbora najavljenih za april naredne godine, jer se na ovaj način stavljaju u službu SNS-a".

"Pozivamo nadležne državne organe da reaguju u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i na zloupotrebu državnih para u Zdravstvenom centru u Vranju gde je za rekonstrukciju bolnice umesto planiranih 700 miliona već potrošena 1,2 milijarde dinara.

Tu ima posla za Upravu kriminalističke policije i viša javna tužilaštva u Vranju i Nišu i Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije VJT u Nišu, poručuju CNB i GPV.

Najnovije vesti