Tošić Arsić i Suzana Dimitrijević nove sudije Višeg suda u Vranju

Aleksandra Tošić Arsić i Suzana Dimitrijević nove su sudije Višeg suda u Vranju, odlučio je Visoki savet sudstva na sednici u četvrtak.

To je definitivna odluka o stupanju na sudijske funkcije ovo dvoje sudija u vranjski Viši sud, imajući u vidu da su one ranije izabrane na sudijsku funkciju, te se o ovome neće izjašnjavati Skupština Srbije.

Tošić Arsić do sada je bila sudija Osnovnog suda u Vranju, a Dimitrijević Osnovnog suda u Surdulici.

Visoki savet sudstva (VSS) objavio je u utorak 16. novembra prethodnu listu kandidata sa devet imena.

To su osim izabranih još i Goran Antić, Zorica Veličković,Vladan Mićović, Dragana Mladenović, Sandra Popović, Dragana Stanković Tasić, Sanja Stojković.

Svi kandidati su na konkursu dobili su ocenu “izuzetno uspešan” za obavljanje svoje sudijske funkcije.

Članovi komisije VSS koja je ustanovila listu bili su Zorana Delibašić, Aleksandra Pantić i Marija Aranđelović Jureša.

Visoki savet sudstva raspisao je oglas za prijem dvoje sudija u Viši sud u Vranju i objavio ga 7. jula.

Konkurs je raspisan na osnovu člana 47 Zakona o sudijama, člana 5. Pravilnika o kriterijumima i merilima za ocenu stručnosti, osposobljenosti i dostojnosti za izbor sudije na stalnoj sudijskoj funkciji u drugi ili viši sud i o kriterijumima za predlaganje kandidata za predsednika suda, člana 4 stav 3 Pravilnika o programu i načinu polaganja ispita na kome se ocenjuje stručnost i osposobljenost kandidata za sudiju koji se prvi put biratju, te članova od 40 do 43. Poslovnika o raduVisokog saveta sudstva, a u vezi sa Odlukom o broju sudija u sudovima.

Projekat "Pravosuđe, evrointegracije i novinarska praksa" sufinansiran je iz Budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Najnovije vesti