CMTDO: Neprihvatljivo vređanje novinara

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) u Vranju oštro je u utorak osudio verbalne napade na novinara Slavomira Kostića koji su došli iz uprave Fudbalskog kluba Mineralac u Vranjskoj Banji.

- Očigledno nezadovoljni pisanjem novinara Slavomira Kostića nadležni iz kluba nisu osetili potrebu da tekst demantuju ili da eventualno pravdu potraže kod nadležnih organa, već su se u nekim medijima oglasili saopštenjem za javnost u kome novinara nazivaju "pacovom".

Jezik mržnje u saopštenju koje je potpisao predsednik kluba Boban Stevanović je i više nego evidentan - navode iz CMTDO.

Iz ovog udruženja podsećaju na tekst Mineralčevog saopštenja u kome se kaže: "I na kraju kao odgovorni ljudi, a povodom idiotskih optužbi za lažiranje prijateljske utakmice, pozivamo sve nadležne državne organe, ljude iz Fudbalskog saveza, a posebno specijaliste sa Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", da što pre ispitaju navode iz gore navedenog teksta i utvrde da li je pacov Slavomir Kostić normalan".

- CMTDO insistira da „odgovorni ljudi“ krenu da se odgovorno ponašaju i svoja zadovoljstva ne izražavaju na ovaj način.

Ne želimo da se bavimo uređivačkom politikom portala za koji radi Slavomir Kostić, kao ni u sadržaj teksta, želimo da javnosti skrenemo pažnju na način izražavanja u javnosti koji postaje po svemu sudeći "normalna stvar".

Da zlo bude veće priča se nije završila na saopštenju za javnost.

Usledio je i transparent na kome je napisano "Kostiću smeće, Mineralac ti nikada reket platiti neće".

Podsećanja radi ovo nije prvi put da se u saopštenjima vladajuće stranke urednici i novinari ovog portala nazivaju pogrdnim imenima.

Centar za medijsku transparentnost apeluje na nadležne organe da utvrde sve činjenice u vezi sa pretnjama i uvredama koje stižu na račun novinara - navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Ranije se ovim povodom saopštenjem oglasio Gradski odbor SSP-a tražeći da se "zaštite novinari i istina".

Reagovao je i vranjski odbor PSG-a saopštenjem u kome se kaže da su "pretnje novinarima nedopustive".

Na kraju se oglasio i SNS navodima da stranke opozicije "podržavaju lažova".

Slavomir Kostić zaposlen je kao novinar na medijskom portalu Infovranjske.

Na utakmici lokalnog Mineralca u Vranjskoj Banji proteklog vikenda pojavio se transparent na kome piše "Kostiću smeće, Mineralac ti nikada reket plaćati neće".

Najnovije vesti