PSG Vranje: Nedopustive pretnje novinarima

Gradski odbor Pokreta slobodnih građana (PSG) digao je glas protiv "najnovijih i sve bestijalnijih napada na slobodno novinarstvo i malobrojne slobodne medije na području grada Vranja".

U saopštenju ove stranke od utorka navodi se da se nakon niza nemilih događaja u vezi sa pritiscima na pojedine lokalne medije "došlo dotle da se prave transparenti sa kojih se preti novinarima".

- Tako se to dešava sa fašizmom, ne dolazi on na prečac ili na prepad, on se puzajući uvlači u naše društvo, kreće od uvredljivih saopštenja, a završava se time kad neka usijana glava "pravilno" shvati poziv na fizički obračun sa novinarom jer je na onolikom transparentu na stadionu pisalo da je novinar ucenjivač!

Pa, kako onda ne obračunati se sa "ucenjivačem", "izdajnikom", "lopovom", "neradnikom"...

Da, svemoćni naprednjaci, svima nama u pisanju tog medija fali i vaše mišljenje u njihovim pričama, fali ono što se novinarskim žargonom naziva "druga strana", ali ona fali zato što vi, zakonom zabranjenom diskriminacijom, već skoro deceniju ne odgovarate na pitanja novinara koji dolaze iz medija koji nisu vaša propagandna glasila.

A, šta biste i odgovorili Kostiću (novinar Slavomir Kostić, p.r) koji vam strpljivo broji stotine dana kašnjenja i najsitnijih projekata koje ste otpočeli i nikada završili, šta da mu odgovorite zašto pravosnažno osuđivani sedite, ponovo protivzakonito, na najvišim funkcijama, kako da objasnite zbog čega vaši podrepaši, aminaši, takojevići i botovi ne dolaze na posao u javnim preduzećima i ustanovama a uredno primaju masne apanaže od novca osiromašenih građana Vranja i Vranjske Banje, kako da mu objasnite zašto vam tako poštenima automobili lete u vazduh pa odmah kupujete novije i skuplje...

Zahtevamo oštru i promptnu reakciju svih nadležnih organa na najnoviji napad na slobodno novinarstvo i crtanje mete na čelo dugogodišnjeg barda lokalnog novinarstva Slavomira Kostića - navodi se u saopštenju PSG-a.

Slavomir Kostić zaposlen je kao novinar na portalu Infovranjske.

Na utakmici lokalnog Mineralca u Vranjskoj Banji proteklog vikenda pojavio se transparent na kome piše "Kostiću smeće, Mineralac ti nikada reket plaćati neće".

Najnovije vesti