Centar za socijalno preduzetništvo otvoren u Ekonomskoj školi

Centar za socijalno preduzetništvo otvoren je u Ekonomsko–trgovinskoj školi u Vranju u okviru projekta Centri za inovativni razvoj socijalnog preduzetništva – savremena perspektiva socijalne integracije mladih.

Preduzetništvo je osnova napretka savremenog društva, naglasio je direktor škole Mome Andonović i dodao da se projekat realizuje u partnerstvu sa Srednjim opštinskim učilištem Pero Nakov u Kumanovu i Centrom za regionalnu saradnju i održivi razvoj Eko Balkan u Ljigu.

"Opšti cilj programa jeste jačanje dobrosusedskih odnosa, uspostavljanje partnerstava i doprinos razvoju programskog područja povezujući ljude i resurse na održiv način", rekao je Andonović.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović istakla je na otvaranju da socijalno preduzetništvo ima izuzetan značaj, napominjući da Grad Vranje ima više realizovanih projekata iz ove oblasti.

Utoliko je značajnije, rekla je Jović, jer će obezbediti socijalnu inkluziju osoba iz društveno marginalizovanih grupa

Ona je dodala da Grad Vranje ima veoma dobru saradnju sa upravom Ekonomsko-trgovinske škole.

"U rekonstrukciju dela krova uložili smo 4 miliona dinara, a isti iznos izdvojili smo i u budžetu za ovu godinu.

Uz pomoć lokalne samouprave rekonstruisan je deo toaleta kod fiskulturne sale.

Nastavićemo da pomažemo školske ustanove na teritoriji Vranja, jer rukovodstvo Grada prepoznaje značaj ulaganja u obrazovni sistem", istakla je Jović.

Ona je dodala da su implementirane aktivnosti "rezultat dobrog projektnog tima škole".

Ukupna vrednost donacije iznosi 2,5 miliona dinara.

Projekat je finansiran sredstvima IPA 2 programa prekogranične saradnje Republike Srbije i Republike Severne Makedonije.

Komentari

Rekonstrukcija krova i toaleta bas ima dodirnih tacaka sa socijalnim preduzetnistvom.

Школа је уступањем простора за изградњу Центра средствима из буџета решила два проблема и то реконструкцију крова и мокрог чвора у школи која је изграђена поодавно.

Najnovije vesti