CDI: Veliko interesovanje za obuku iz digitalne pismenosti

Marketinški tekst

Ukoliko još uvek niste postali eGrađanin i nemate osnovno znanje za rad na računaru, možete to uraditi kontaktiranjem kancelarije Centra za društvene integracije (CDI) u Vranju koja pruža kontinuiranu podršku građanima kroz kontinuirane obuke za rad na računaru, saopšteno je iz CDI.

"Ovaj program omogućava građanima besplatne obuke kako bi nesmetano mogli koristiti tehnologije koje nam pruža digitalizacija", navode iz CDI.

Zainteresovani građani mogu da se prijave putem telefona 064 126 56 99 ili doći lično na adresu Partizanski put br 1b/7, svakog radnog dana od 15.30 do 17.30 časova.

Obuke će biti organizovane u manjim grupama uz poštovanje epidemioloških mera u prostoru Centra za društvene integracije.

"Digitalne veštine podrazumevaju osnovne veštine vezane za upotrebu alata, ali i veštine rešavanja problema, veštine kreativnosti i veštine celoživotnog učenja.

Digitalne kompetencije predstavljaju širi pojam koji sadrži i digitalne veštine, odnosno posedovanje određenih znanja, veština i razvijenih stavova koji nam omogućavaju da imamo kreativan i kritički pristup prema upotrebi tehnologije", navodi Anita Stojanović, menadžer projekta.

Obuke se realizuju u okviru projekta „Digitalizacija- spona za budućnost“ u realizaciji CDI, koji je deo šireg projekta „Povećanje građanskog angažmana u Digitalnoj Agendi - ICEDA“ kojeg sprovode Fondacija Metamorphosis (Severna Makedonija), Open Data Kosovo, Akademija e-uprave (Estonija), Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost - CRTA (Srbija), NVO 35 MM (Crna Gora) i Levizja MJAFT (Albanija).

Najnovije vesti