Carina: Lekari pod sumnjom na krijumčarenje parfema i lekova (FOTO)

Više od 25 parfema i 100 pakovanja lekova zaplenili su carinici na ulazu graničnog prelaza Gradina od dvojice doktora, koji su pod sumnjom da su pokušali da ih prokrijumčare u Srbiju, saopštila je Uprava carina.

- Najpre su u "golfu" bugarskih registarskih oznaka, kojim se u Srbiju iz Bugarske vraćao 45-godišnji doktor iz Pirota, carinski službenici pronašli 25 sakrivenih parfema u čiju se verodostojnost sumnja.

Skriveni parfemi pronađeni su ispod rezervne gume u gepeku, a reč je navodno o brendovima "šanel", "armani", "guči" i sl - navode iz Carine.

Neposredno posle ovog, sprečen je još jedan pokušaj krijumčarenja u "audiju" niških registarskih oznaka, dodaje se u saopštenju.

- Zanimljivo je da je i u ovom slučaju akter bio doktor, inače 26-godišnji državljanin Srbije.

Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, putnik je odgovorio da se vraća sa skijanja u Bugarskoj i da nema ništa da deklariše.

Sumnju carinika je pobudio par starih i gotovo neupotrebljivih skija koje je putnik prevozio na krovu automobila.

Kako se ispostavilo, one su bile samo kamuflaža za skrivene lekove poreklom iz Grčke.

Detaljnom kontrolom carinici su otkrili veću količinu neprijavljenih lekova sakrivenih u raznim fabričkim šupljinama (kod štop svetla, pored brisača, u filteru za vazduh), u kaseti ispred suvozačkog sedišta, kao i u putnoj torbi vozača.

Reč je o preko 10 tabli kapsula citostatika i tableta "livijal" namenjenih hormonskoj terapiji žena, više od 20 bočica sa kapima za oči, zatim za ublažavanje alergija i protiv grčeva kod beba, kao i više od 60 tuba masti za lečenje psorijaze, ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima i protiv akni - navodi se u saopštenju Uprave carina.

Najnovije vesti