Bulatović: U Beogradu se dogodio pokušaj državnog udara (VIDEO)

Lider vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović rekao je u ponedeljak da je u nedelju u Beogradu pokušano rušenje ustavnog poretka Republike Srbije na nasilan način što je, kako je kazao, "nedopustivo".

- Za mene je ono bio pokušaj državnog udara - kazao je Bulatović.

On je na konferenciji za medije u Gradskom odboru SNS-a dodao je vranjsko odbor "spreman da bude uvek podrška predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću".

- Zahvaljujem se svim članovima naše stranke u Vranju.

Čak i naši nezadovoljni članovi nikad neće stati uz siledžiju Boška Obradovića i lopove Đilasa i Jeremića - kazao je Bulatović.

On je dodao da "izgleda nekome u državi odgovara da Srbiju prikaže kao zemlju u kojoj su protesti i rušenje ustavnog projekta nešto najnormalnije".

- Ako neko želi da donese bolje Srbiji i brži napredak i razvoj, mora da bude mnogo bolji od Aleksandra Vučića.

Mora da ubedi u to građane ali ne nasiljem i ne nasilnim upadanjem u zgradu RTS, ne sa fantomkama, motornim testerama i maltretiranjem novinara.

To pristojna Srbija osuđuje.

Promenu na bolje sigurno ne može da donese siledžija i fašista Boško Obradović - kazao je Bulatović.

Gradonačelnik Vranja i potpredsednik SNS-a Vranje Slobodan Milenković podsetio je na rezultate aktuelne vlasti, koja je uz pomoć republike "za već realizovane i projekte koji predstoje obezbedila oko 30 miliona evra".

- Najznačajniji projekat koji je već počeo da se realizuje je izgradnja kolektora i fabrike za prečiščavanje otpadnih voda u iznosu od 14,2 miliona evra.

Do kraja leta imaćemo ugovor sa Kancelarijom za javna ulaganja za rekonstrukciju paviljonskog dela bolnice, investicije od 6,2 miliona evra.

Podsetiću vas da je Hirurški blok završen uz pomoć države zajedničkim sredstvima Vlade, lokalne samouprave i EU.

To nije kraj, sa projektima nastavljamo dalje, a sa Ministarstvom privrede realizujemo projekat izgradnje obilaznice od milion i po evra i završetak izgradnje do kraja maja.

Sa istim ministarstvom smo u potpunosti rekonstruisali i izgradili put Kriva Feja - Donja Ljubata vrednosti 62 miliona dinara, a ove godine sigurno krećemo u rekonstrukciju Ulice Bora Stankovića, procenjene vrednosti milion i po evra.

Podsetiću i da je u Vranju počela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u vrednosti 6 miliona evra, a da u aprilu možemo da očekujemo početak izgradnje Ragionalnog centra za vanredne situacije, investicije od 3,5 do 4 miliona evra, a nakon opremanja vrednost investicije dostići će oko 7 miliona evra - kazao je Milenković.

Milenković je insistirao na važnosti informacije da u gotovo svim projektima, posebno onim kapitalnim, "lokalna samouprava ima nedvosmislenu finansijsku i svaku drugu podršku i pomoć Vlade Srbije, ministarstava i predsednika države".

Potpredsednik vranjskih naprednjaka i direktor Elektrodistribucije Vranje Goran Nikolić kazao je da na jugu Srbije situacije "nikada nije bila bolja nego sada".

- Ono što pojedinci pokušavaju da urade u Beogradu, da uruše ovaj sistem na nasilan način, samo govori o njima - kazao je Nikolić, nabrajajući brojne projekte EPS-a na ovom području.

Najnovije vesti