Bujanovac nikako da dobije transfer stanicu za deponiju

Svi rokovi koje je aktuelna vlast u Bujanovcu sama određivala za realizaciju projekta transfer stanice odavno su probijeni, ali transfer stanice na deponiji još uvek nema, iako je za tu investiciju izdvojeno 110 miliona dinara, pišu Bujanovačke.

Od 2013. godine, kada je Opština Bujanovac od EU Progresa kao donaciju dobila glavni projekat transfer stanice – svojevrsnog centra za reciklažu i selektivno razdvajanje otpada, početak funkcionisanja ovog postrojenja opštinske vlasti najavljivale su nekoliko puta.

Projekat je u startu predstavljen kao spasonosno rešenje i jedini način za sprečavanje ekološke katastrofe koja Bujanovcu.

Za postrojenje je iz Koordinacionog tela opštini transferisano 65 miliona za izgradnju objekta, dok je 24 miliona iz lokalne samouprave i 157.000 evra kao donacija iz EU fondova utrošeno je za nabavku opreme.

U junu 2017. godine, predsednik opštine Šaip Kamberi je izjavio da očekuje da radovi na izgradnji budu završeni najkasnije do kraja godine.

U istom mesecu, ali ove godine, Kamberi je kazao da će transfer stanica "početi sa radom za mesec dana", da bi ovih dana, na pitanje Bujanovačkih kada će konačno profunkcionisati transfer stanica, načelnik Odeljenja za razvoj i investicije Enver Ramadani odgovorio da će to biti "vrlo brzo".

- Ovih dana će početi da se montira oprema.

Bilo je nesporazuma između firmi koje rade na tome.

Preduzeće „Saba Belča“ trenutno postavlja betonsku konstrukciju - rekao je Ramadani.

Odbornik iz koalicije oko SNS-a Miodrag Milković na poslednjem zasedanju skupštine u ponedeljak izjavio je da "tamo ništa nije urađeno".

- Kamberi je na prošloj sednici obećao da će za mesec dana transfer stanica početi sa radom i ponovo ništa, još jedna neistina - rekao je Milković.

I dok funkcioneri iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, najveće partije u vladajućoj koaliciji, pomeraju rokove, njihovi partneri u vlasti, po sopstvenom priznanju, nisu najbolje upućeni u situaciju oko transfer stanice.

- Ne znam, bio sam pre tri meseca i trebalo je da se završe neki betonski radovi, ne znam zašto se stalo - rekao je zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić.

Koliko će još noći Bujanovčani udisati po zdravlje opasan dim od požara na gradskoj deponiji zavisi od toga koliko će Ramadanijevo „vrlo brzo“ potrajati, zaključuju Bujanovačke.

Najnovije vesti