SNS Bujanovca zahteva od vlasti istinu o tri velika projekta

Odbornici koalicije okupljene oko bujanovačkog SNS-a zahtevaju da Skupština opštine Bujanovac oformi komisiju koja će utvrditi istinu o tri velika projekta – transfer stanici, uređenju korita Trnovačke reke i izgradnji puta Zarbince – Muhovac.

Ovi projekti, kako je na sednici SO Bujanovac rekao odbornik Miodrag Milković, izazivaju sumnju, jer je očigledno da je urađeno veoma malo, a da su do sada utrošena pozamašna sredstva.

Milković je za Bujanovačke istakao da je "jasno da opštinska Komisija za praćenje investicija ne prati i nema uvid u investicije" što je, kako je rekao, "direktno potvrdio i načelnik Odeljenja za finansije".

- Ljudi sa terena potvrđuju da na transfer stanici nema nikakvih radova, na putu Muhovac – Zarbince takođe, ništa nije urađeno, a na Trnovačkoj reci je urađen samo parkić koji po nekima košta 2 miliona, a po drugima 5 miliona dinara - kaže Milković.

Po njemu je evidentno da pomenuta komisija ne funkcioniše, a jedan od razloga može biti i taj što njeni članovi "ne žele da potpisuju ono što nije urađeno".

- Nastavićemo da insistiramo da Skupština oformi svoju komisiju bez ikakvih zahteva po pitanju personalnih rešenja.

Jedini cilj nam je da se utvrdi koliko se potrošilo i šta je urađeno - kazao je Milković.

Po zvaničnim opštinskim podacima za izgradnju transfer stanice na bujanovačkoj deponiji izdvojeno je 65 miliona dinara, dok je za nabavku opreme utrošeno 24 miliona dinara.

Transfer stanica još uvek ne funcioniše.

Transfer stanice su objekti u kojima se pomešan čvrst komunalni otpad istovara iz vozila za sakupljanje u veliko vozilo, kratko zadržava, i vozilom za udaljeni transport prevozi na sanitarnu deponiju ili drugo postrojenje za tretman otpada.

Najnovije vesti