Bujanovački ugostitelji redom stavljaju katanac na svoje objekte

Vranje - Dva velika i popularna restorana u Bujanovcu prve su "ekonomske žrtve" pandemije virusa COVID-19 i mera protiv korone u bujanovačkom ugostiteljstvu, piše portal Bujanovačke.

Kafane su zatvorene i neće raditi barem do ublažavanja ograničenja radnog vremena.

Zbog lošeg poslovanja o zatvaranju svakodnevno razmišljaju i mnogi drugi ugostitelji sa kojima su novinari bujanovačkog portala razgovarali, ali se, ipak, još uvek ne odlučuju na taj korak.

Slažu se svi da je kafićima makar malo lakše – kažu da su oni bar na nekoj nuli, kafane u minusu, a o zaradi nema govora, i kod jednih i kod drugih.

- Nema više nikakve računice, nema gostiju, a ima zabrana.

U minusu smo već nekoliko meseci, zapravo cela godina je katastrofalna, a ova poslednja mera sa zabranom rada za vikend, uz ograničenje do 17 sati radnim danima, bila je presudan udarac – navodi za Bujanovačke vlasnik jednog od zatvorenih restorana.

Dodaje da je dubioza sve veća, da se gomilaju dugovi, porezi, plate za radnike, pa je rešenje privremeni "katanac" i slanje zaposlenih kući.

Ugostitelji kažu da pomoć države u vidu minimalca od oko 30.000, čija je isplata za zaposlene u ugostiteljstvu i turizmu počela u ponedeljak, svakako znači, ali je za veći broj njih kao "flaster na otvoreni prelom".

Njima je rad vikendom zabranjen 4. decembra, kada je i radno vreme preko nedelje ograničeno do 17 časova.

Ova mera oročena je do 18. decembra ali će po svemu sudeći biti produžena.

Najnovije vesti