Bujanovčaninu nepravnosnažno četiri godine zatvora zbog krijumčarenja heroina

Vranje/Niš - Viši sud u Nišu osudio je S. V. (69) iz Bujanovca nepravnosnažnom presudom na četiri godine zatvora, nakon što je niška policija 17. januara ove godine u njegovom vozilu tipa mercedes pronašla pet paketa heroina ukupne težine 1,3 kilograma.

Njega je, podsećanja radi, policija zaustavila na benzinskoj stanici kod Aleksinca, na autoputu Niš - Beograd i pretresom vozila otkrila heroin koji je bio umotan u tri čarape i sakriven u šupljini plafona vozila, iza centralne konzole za rasvetu vozila.

Sudija niškog Višeg suda Mirko Drašković je prilikom izricanja presude rekao da je okrivljeni priznao da je počinio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te da su kaznu od četiri godine zatvora predložili i odbrana i Više javno tužilaštvo, prenose Niške vesti.

"Prema okrivljenom se izriče i mera oduzimanja predmeta izvršenja krvičnog dela, opojna droga heroin i putničko vozilo marke mercedes C klase sa prikolicom.

Predlog odbrane bio je neoduzimanje vozila, ali zakon kaže da se oduzimaju sva sredstva koja se koriste za izvršenje krivičnog dela“, izjavio je sudija Drašković.

Obrazlažući presudu i obraćajući se okrivljenom, Drašković je rekao da smatra da nije trebalo da se u godinama koje ima (69), bavi time zbog čega je uhapšen.

Drašković je rekao i da se pritvor prema S.V. produžava, jer nema ni jednog razloga za donošenje drugačije odluke.

Najnovije vesti