Bugarsko-srpski centar podelio novogodišnje paketiće FOTO

Bugarsko-srpski centar (BSC) u Vranju organizovao je podelu novogodišnjih paketića mališanima, u okviru svečanosti koja je održana u konferencijskoj sali hotela Royal Putnik.

Kao i prošle godine Dimitar Canev, generalni konzul Bugarske u Nišu, prisustvovao je podeli paketića koje je deci uručio Deda Mraz.

Vrednost svakog paketa je 6.000 dinara.

Predsednik BSC-a Darko Anačkov rekao je za Vranje News da su on i konzul Canev podelili paketiće "u toploj, pretprazničnoj atmosferi".

"Takođe, podelili smo i članske karte novim članovima udruženja", dodao je Anačkov za naš portal.

U znak zahvalnosti za dosadašnju podršku BSC-u, Anačkov je Canevu uručio Zlatnu plaketu, poželevši da se "više nego dobra saradnja" BSC-a, Ministarstva spoljnih poslova Bugarske i Konzulata "nastavi i u narednoj godini".

Nakon reči zahvalnosti, Canev je obećao prisutnima da će nastojati da se ubuduće realizuje više projekata, koji će omogućiti članovima vranjskog udruženja "da se bliže upoznaju sa kulturnim nasleđem Bugarske".

Podela novogodišnjih paketića organizovana je u sklopu projekta Magično božićno veče, koji je podržalo Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske.

Najnovije vesti