Bugarski ambasador na otvaranju kancelarije BSC-a u Vranju

Ambasador Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov izrazio je veliko zadovoljstvo zbog formiranja Bugarsko-srpskog centra (BSC) i prihvatio poziv da prisustvuje otvaranju naše kancelarije, izjavio je za Vranje News predsednik BSC-a u Vranju Darko Anačkov.

- Gospodin Vlajkov je takođe ponudio pomoć i rekao da imamo njegovu podršku u realizovanju naših aktivnosti koje imaju za cilj očuvanje nacionalnog identiteta Bugara u Vranju, kao i uspostavljanje čvršćih prijateljskih veza sa Bugarskom.

On je takođe dodao da je upoznat da BSC snima dokumentarni film i nadamo se da će prisustvovati premijeri - kazao je Anačkov za Vranje News.

Pomoć oko opremanja kancelarije pružiće Fondacija "13 veka Bugarske", koja će podariti nekoliko stolova i stotinak knjiga na ćirilici i glagoljici, kao i nekoliko zidnih slika.

- Zadovoljni smo pruženom pomoći i nadamo se da će se saradnja našeg udruženja nastaviti kako sa srpskim, tako i bugarskim partnerima - rekao je Anačkov.

Predstavnice Bugarsko–srpskog centra u Vranju Bojana Stojnev i Aleksandra Trajković učestvuju na seminaru koji je organizovao Forum za etničke odnose iz Beograda na Srebrnom jezeru, na čijem čelu je Dušan Janjić, istaknuti politički analitičar. Seminar traje od 26. do 30. avgusta, saopšteno je iz BSC-a.

Najnovije vesti