Bugarski ambasador Dojkov u BSC-u: U planu biznis forum za privrednike

Ambasador Bugarske u Srbiji Petko Dojkov i generalni konzul Bugarske u Nišu Dimitar Canev posetili su Bugarsko srpski centar (BSC) u Vranju.

Na sastanku sa predstavnicima BSC razmatrana je dosadašnja saradnja Centra sa prethodnim bugarskim diplomatskim misijama u Srbiji, kao i mogućnost unapređenja saradnje u različitim oblastima, navodi za Vranje News Darko Anačkov, predsednik BSC-a.

"Upoznali smo ambasadora sa našim aktivnostima, realizovanim projektima i planovima za budući rad.

Na sastanku je bilo reči i o ekonomskoj saradnji, odnosno o organizovanju biznis foruma koji bi povezao privrednike iz Bugarske i Vranja.

Ovakvi forumi su veoma važni kako bi se ljudi iz biznisa upoznali, uspostavili kontakte i razmotrili buduću saradnju", kaže Anačkov za naš portal.

BSC realizuje dva projekta koje finansira Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske koja će ove godine biti privedena kraju.

"Na mene je ambasador Dojkov ostavio veoma dobar utisak.

Radi se o čoveku koji ima veliko iskustvo u diplomatiji.

Bio je ambasador Bugarske u Tunisu i Indiji, a na mesto ambasadora u Srbiji došao je sa pozicije pomoćnika ministra spoljnih poslova.

Posebno želim da istaknem da je poseta ambasadora Dojkova bila u okviru posete organizacijama Bugara u Srbiji, s obzirom na to da je ambasador stupio na dužnost pre tri meseca", kaže Anačkov.

On najavljuje da će sledeća poseta "podrazumevati i sastanak sa gradskim rukovodstvom".

"Takođe, podsećam da je pre nekoliko nedelja generalni konzul Bugarske Dimitar Canev imao sastanak sa gradonačelnikom Vranja koji je, po mom mišljenju, bio vrlo konstruktivan", zaključuje Anačkov za Vranje News.

Najnovije vesti