Brnabić: Za rekonstrukciju Opšte bolnice u Vranju 6,2 miliona evra

Vlada Srbije planira da po prvi put, u budžetu za 2019. godinu, ima 200 milijardi dinara na raspolaganju za kapitalne investicije, od čega će jedan deo biti usmeren za realizaciju započetih i novih projekata u Vranju, izjavila je premijerka Ana Brnabić, odgovarajući na novinarska pitanja posle proslave petnaestogodišnjice kompanije British American Tobacco u Vranju.

- Za mnoge kapitalne objekte u Vranju zadužena je lokalna samouprava, mi ćemo kao Vlada pomoći koliko je to moguće.

Već smo, kroz Kancalariju za upravljanje javnim ulaganjima, završili rekonstrukciju dve osnovne škole u Vranju, to je ukupna investicija od milion evra; u ovom trenutku imamo raspisan poziv za rekonstrukciju još jedne osnovne škole u Vranju.

Ono što sasvim sigurno planiramo u Vranju, u sklopu projekta "Jedna milijarda za infrastrukturu u zdravstvu", je rekonstrukcija opšte bolnice, investicija od 6,2 miliona evra.

Planira se i rekonstrukcija toplane u Vranju, koja trenutno funkcioniše sa mazutom kao pogonskim gorivom, koji je skup energent, pa zato sa nemačkim KfW-om planiramo kompletan prelazak kotlarnica sa mazuta na drvnu bio-masu.

Takođe, u Vranju imamo i izgradnju stadiona, to su neke najvažnije investicije u ovom momentu - rekla je premijerka Srbije.

Ona je dodala da će najveći deo novca od onih 200 milijardi dinara prvenstveno ići na završetak Koridora 10 i Koridora 11, za početak izgradnje Moravskog koridora autoputa od Niša ka Prištini i luci Drač, za železničke koridore i sl.

- Ono što smo već zacrtali je projekat "Milijarda evra za zdravstvenu infrastrukturu", koji će se sprovoditi po celoj Srbiji.

Treći deo investicija vezan je za infrastrukturu, četvrti za izgradnju stanova za službe bezbednosti.

U prvoj fazi u Vranju planira se 486 stanova - rekla je Brnabićeva.

Najnovije vesti