Brnabić: Bravo za Vranje, odlično se nose s koronom

Bravo za gradonačelnika Vranja, za sve što je dosad urađeno u borbi protiv koronavirusa, izjavila je u četvrtak predsednica Vlade Ana Brnabić, gostujući u programu jedne televizije sa nacionalnom pokrivenošću.

- Mi smo se danas čuli sa gradonačelnikom Vranja i ja sam mu čestitala.

Vranjanci izdržite - poručila je premijerka.

Brnabićeva je ovo izjavila na dan kada je saopšteno da je u Pčinjskom okrugu od koronavirusa preminulo ukupno 11 osoba, od čega 5 u Vranju.

Na taj podatak Brnabićeva je kazala da je "Pčinjski okrug jedan od najpozitivnijih u borbi protiv pandemije".

Samo jedna osoba iz Vranja bila je pozitivna na koronavirus, pokazuju najnoviji podaci nakon testiranja 70 uzoraka u laboratorijama u Nišu i Beogradu, poslati 11. i 12. aprila.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je ranije u četvrtak da još više ohrabruje što među 17 uzoraka poslatih na ispitivanje u utorak 14. aprila nijedan nije bio pozitivan.

Zvanična statistika pokazuje da je, zaključno sa sredom, na području grada Vranja bilo jedanaest izlečenih osoba, a u Pčinjskom okrugu 14.

Ukupan broj obolelih od koronavirusa u Vranju do 15. aprila je 34.

- Ovi podaci ohrabruju i dokazuju da su naši sugrađani pokazali visok stepen discipline i odgovornosti.

Ipak, treba biti obazriv kako bi proces usporavanja epidemije u Vranju održali i u narednom periodu - rekao je Milenković.

U sredu je iz Pčinjskog okruga poslato 86 uzoraka na ispitivanje, a rezultati se očekuju uskoro.

Komentari

Hahahahahah al se lepo nasmeja koje zdravstvo u Vranju sta je vama ljudi sve stranacki zaposleni ko zna i sa kakvim diplomama

Najnovije vesti