Borini književni dani od 21. do 24 marta: Na programu i veče posvećeno Momčilu Zlatanoviću

Organizacioni odbor “Borinih književnih dana” usvojio je u utorak program manifestacije koja će ove godine biti održana od 21. do 24. marta u maloj sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Prvog dana biće priređen je program po nazivom “Razgovor s povodom” sa početkom u 19 časova.

U okviru njega o životu i delu Bore Stankovića govoriti Ljiljana Pešikan Ljuštanović, teoretičarka i istoričarka srpske i drugih južnoslovenskih književnosti, Gorana Raičević profesorka srpske književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i urednica u izdavačkoj kući Akademska knjiga i Zoran Dimić – profesor filozofije na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Drugog dana, 22. marta od 19 časova će u okviru programa “Književne stvari” o poeziji, prozi, pozorištu i još po nečemu govoriće književnik Vladimir Tabašević.

Omaž profesoru Momčilu Zlatanoviću’ na programu je trećeg dana manifestacije na kojem će nedavno preminulom profesoru Zlatanoviću, njegovom delu i značajnoj zaostavštini, govoriti Danijela Popović Nikolić, profesorka na Filozofskom fakultetu u Nišu, Stana Smiljković, penzionisana profesorka Pedagoškog fakulteta u Vranju i Zoran S. Nikolić, urednik Izabranih dela Momčila Zlatanovića.

Poslednjeg dana manifestacije, 24. marta, u 20 sati gost će biti pisac Slaviša Pavlović.

Organizator manifestacije je Javna biblioteka, a pokrovitelj Grad Vranje.

Najnovije vesti