Bolja klinička slika COVID pacijenata u Vranju

Sto sedam pacijenata, isto kao u utorak, trenutno se nalazi na lečenju od posledica zaražavanja koronavirusom u COVID bolnicama u Vranju, pokazuje najnovija statistika Gradskog štaba za vanredne situacije.

Od navedene brojke 100 (juče 99) pacijenata pozitivno je na koronavirus i isto toliko ima upalu pluća.

Nastavljen je trend smanjenja broja pacijenata koji imaju probleme sa otežanim disanjem - na kiseoničkoj potpori je njih 71.

Juče ih je bilo 75, a prekjuče 80.

U poslednja 24 sata po 7 pacijenata otpušteno je i primljeno na lečenje.

U Zdravstvenom centru u Vranju trenutno je 87 slobodnih COVID postelja, isto kao juče.

Pozitivan test na koronu ne znači automatsku hospitalizaciju i najveći broj novozaraženih ne biva smešten u bolnicu, već samo oni sa težom kliničkom slikom.

Asimptomatski pacijenti i oni sa lakšom kliničkom slikom upućuju se sa terapijom u izolaciju i na kućno lečenje.

Lekari na osnovu kliničke slike i stanja pacijenta procenjuju ko je za bolničko lečenje.

ATD: DALJI PAD PROCENTA ZARAŽAVANJA

Statistički pokazatelji od srede otkrivaju da su u COVID ambulanti ATD-a u Vranju u utorak obavljena ukupno 262 pregleda (dan ranije 252), od kojih je 61 (u ponedeljak ih je bilo 89) bio tzv. prvi, dok su ostali bili kontrolni. Na rendgen dijagnostici bio je 71 pacijent (u odnosu na 98 od ponedeljka), a kod 11 je dijagnostifikovana upala pluća. Urađeno je 67 antigenskih testova od kojih je 18 bilo sa pozitivnim rezultatom na koronu. To daje pocenat zaražavanja od 26,9 odsto, dok je dan ranije taj procenat iznosio 33.

Najnovije vesti