Bobanov festival trube krajem avgusta u Vladičinom Hanu PROGRAM

Festival koji je pokrenuo čuveni trubač Boban Marković pod nazivom "Boban fest" biće prvi put održan 28. avgusta u njegovom rodnom Vladičinom Hanu, obelodanjeno je na zvaničnom veb sajtu festivala.

- Jesam ja svoj na svome i na belosvetskim festivalima, dok publika u transu uživa u mojoj muzici, ali Han ne bih menjao ni za jedno mesto na svetu.

Tu su svi moji, oni najvažniji, tu sam počeo, voleo bih da tu i završim svoju životnu i profesionalnu priču - naveo je Boban Marković govoreći o motivima za ustanovljenje jednog ovakvog festivala.

Već je poznat i program festivala na kome će navedenog dana na otvaranju nastupiti Đorđe Davidović kvartet kojeg čine muzičari iz Srbije i Rumunije i to od 19.15 časova.

Potom će od 20.30 na binu izaći "Karavan familia" iz Mađarske, a od 21.45. Bilja Krstić i Bistrik orkestar čiji se muzički program za ovu priliku zove "Povratak prirodi".

Na kraju, od 23 sata nastupiće Marko Marković Brass bend.

PROGRAM - 28. avgust 2019.

19.00 Svečano otvaranje

19.15 Đorđe Davidović kvartet (muzičari iz Srbije i Rumunije)

20.30 Karavan familia – Mađarska

21.45 Bilja Krstić i Bistrik orkestar – koncert "Povratak prirodi"

23.00 Marko Marković Brass bend

- Vladičin Han je mesto u kome i dolazak na ovaj svet, ali i odlazak sa njega prati zvuk trube.

Ovde najbolje svadbe i veselja ne mogu proći bez trubačkog orkestra, ovde se raduje i tuguje uz trubu, a čuveni trubački pozdrav nigde nema takav eho kao u Hanu i zato je priču o Bobanu Markoviću i svim trubačima ovog kraja najprikladnije završiti tim pozdravom: "Sviraj trubo, svirala zadugo, za veselja i ni za šta drugo! - poručili su organizatori.

Ideja o Boban Festu nastala je na ovim temeljima.

Festival kao večiti trag velikana muzike Bobana Markovića i njegove ljubavi prema Vladičinom Hanu.

Pokrovitelj festivala je opština Vladičin Han, a medijski sponzor RTS.

PROFIL

Boban Marković, poreklom iz Vladičinog Hana, jedan je od najpopularnijih trubača na Balkanu. On i njegov orkestar dobili su svetske pohvale i osvojili brojne nagrade. Orkestar je vodeći balkanski duvački orkestar u Srbiji poslednjih 20 godina. Osvojili su nekoliko najznačajnijih nagrada (Zlatna truba, Prva truba i Najbolji orkestar) u Guči, festivalu trubačkih orkestara. Dobili su i nagradu "Najbolji koncert 2000" za koncert sa Lajkom Feliksom. U Guči, na Dragačevskom saboru, Boban Marković osvojio je Prvu trubu, što je tamo zvanično najprestižnija nagrada. Bilo je to prvi put da je bilo koji muzičar dobio svih pet najviših ocena od svih članova žirija. Nakon pobede, Boban Marković je odlučio da prestane da se takmiči i prisustvuje u Guči kao počasni gost, iako je dobio titulu ambasador trube sveta.

Najnovije vesti